Ruşinea Buzăului: Consiliul Judeţean, o clădire rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea Consiliului Judeţean Buzău se află pe Bulevardul Bălcescu, lângă Instituţia Prefectului, ambele având chiar o curte interioară comună.

Construcţia Consiliului Judeţean este una modernă, mai ales în interior. Aceasta dispune şi de o sală de amfiteatru, renovată anul trecut şi care este de obicei gazda mai multor evenimente buzoiene.


Consiliul Judeţean se înalţă pe două etaje, iar în faţa clădirii este amenajat spaţiul verde. „Construcţia este una modernă în oraş, însă nu îmi spune nimic. S-a încercat ceva spre clasic, cu lampadarele din faţă, însă nu se potrivesc cu clădirea", ne-a spus Bogdan Lefter, artist plastic.
În faţa construcţiei sunt mai mulţi castani iar pe spaţiul verde sunt câteva lampadare, care încearcă să aducă în prezent un aer interbelic.


„Mie îmi place cum au amenajat aici afară, iar înăuntru nu am călcat niciodată. La exterior, clădirea pare nouă, dar parcă nu este înaltă, impunătoare. Este bine totuşi că Prefectura şi Consiliul Judeţean sunt una lângă alta", spune Vasile Arsene, un buzoian de 45 de ani.


Consiliul Judeţean este vopsit într-o culoare caldă, galben, iar în timpul sărbătorilor de iarnă clădirea este luminată. Sala mare a instituţiei în care se află amfiteatrul a suferit schimbări majore, în timpul renovării fiind schimbate scaunele, iar instalaţia de sunet este una dintre cele mai moderne.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite