Rupere de nori la Buzău. Un drum național a fost inundat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ploaie torențială care a durat mai bine de o oră le-a dat bătăi de cap buzoienilor. Drumul național 10 Buzău-Brașov a fost blocat aseară din cauza aluviunilor scurse pe versanți, iar drumarii s-au chinuit mai bine de două ore să curețe carosabilul.

În localitățile de pe Valea Buzăului a început să plouă în jurul orei 20.00. Localnicii s-au speriat îngrozitor când au văzut ce furtună s-a pornit.

"A fost rupere de nori. A ploua mult, aproape o oră, cu tunete și fulgere. Ne-am speriat foarte tare când am vazut ce cantitate de apă cade", ne-a declarat Andrei Gheorghe, un tânăr din localitatea Sătuc.

În localitățile Sătuc și Unguriu, apa strânsă de pe versanți s-a revărsat pe carosabil și a blocat traficul rutier.

"Ploile torențiale din ultima oră au făcut ca apele de pe versanți să aducă lemne și aluviuni care au blocat canalele de scurgere iar apa a ajuns pe carosabil", ne-a declarat agentul șef principal, Emanoil Ștefănescu.

Drumarii au intervenit cu utilaje pentru deblocarea șanțurilor și apoi au curățat carosabilul. Abia în jurul orei 23.00 traficul rutier a fost reluat.

"A fost rupere de nori. Un drum forestier a fost blocat de lemnele aduse de apă de pe versanși și șanțurile laterale s-au blocat. Am intervenit pentru deblocarea carosabilului și redeschiderea circulației", ne-a declarat Gheorghe Mitrea, șef district Drumuri Naționale Măgura.

Traficul pe DN 10 a fost oprit pentru două ore, timp în care polițiștii i-au direcționat pe șoferi pe drumurile ocolitoare către Săpoca sau către Vălenii de Munte.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite