Rudele ofiţerului sinucigaş spun că acesta era în relaţii tensionate cu superiorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Socrul sinucigaşului
Socrul sinucigaşului

La câteva zile după sinuciderea inspectorului Florin Cojocaru în sediul poliţiei apar primele acuzaţii din partea familiei, care se îndreaptă către şefii tânărului ofiţer. Socrul acestuia a declarat într-o emisiune a unui post local de televiziune că Florin Cojocaru nu a mai rezistat presiunilor exrcitate de superiori în câteva anchete pe care le efectua.

Gheorghe Mărunţiş, socrul inspectorului Cojocaru, i-a acuzat într-o emisiune a unui post local pe şefii din poliţie că au făcut presiuni asupra ginerelui său şi că i-ar fi dictat felul în care să soluţioneze într-o anumită direcţie nişte dosare pe numele unor persoane cunoscute.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a trimis astăzi presei un comunicat prin care neagă existenţa unei stări tensionate între Florin Cojocaru şi superiorii săi.

Iată punctul de vedere al IPJ Buzău:

În legătură cu speculaţiile formulate în mass-media locale cu privire la sinuciderea unui ofiţer din cadrul Secţiei 4 de poliţie rurală Buzău, Compartimentul Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău este împuternicit să facă următoarele precizări, în completarea declaraţiilor şi comunicatului din data de 19 noiembrie a.c. :

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău nu se poate implica în ancheta respectivă şi nu poate face precizări cu privire la împrejurările în care s-a produs acest tragic eveniment, întrucât cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Menţionăm doar că ofiţerul nu se afla în relaţii tensionate cu şefii direcţi sau nemijlociţi şi s-a aflat în concediu medical în perioada 07 – 18.11.2011, afecţiunile nefiind de natură psihică.

Funcţia pe care o ocupa nu a făcut obiectul analizei în vederea restructurării, iar potrivit competenţelor, nu a avut în instrumentare dosare complexe.
Soluţiile în dosarele instrumentate de poliţişti nu se analizează cu şefii direcţi sau nemijlociţi, potrivit Codului de Procedură Penală procurorii fiind singurii care conduc şi controlează nemijlocit activitatea de cercetare penală a poliţiei judiciare şi a altor organe de cercetare speciale.

Avem convingerea că şi în această anchetă, cercetările efectuate cu obiectivitate de procurori vor conduce la aflarea adevărului cu privire la faptele şi împrejurările cauzei.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite