Risipă de bani publici făcută de Ministerul Sănătăţii. Mii de doze de vaccin sunt expirate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dozele de vaccin, care ar fi trebuit folosit la imunizarea populaţiei împotriva gripei provocată de virusul AH1N1, zac în depozitele Direcției de Sănătate Publică Buzău şi încă nu se ştie când vor fi distruse.

La începutul anului, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău a primit din partea Ministerului Sănătăţii 2850 de cutii de Tamiflu - un medicament antiviral - şi 31.100 de cutii de vaccin antigripal, o cantitate mult prea mare decât era necesar, în condiţiile în care mai aveau termen de valabilitate doar câteva luni.

În acest moment pe stoc sunt 860 de doze de Tamiflu şi 5141 de vaccin antigripal care au expirat de ieri şi urmează să fie distruse. Valoarea totală a acestora depăşeşte 215.000 de lei.

"Toate cutiile de antivirale vor fi predate unei firme cu care există contract pentru distrugerea lor prin tehnologie asemănătoare deşeurilor periculoase", ne-a declarat Mihaela Voineag, purtător de cuvânt DSP Buzău.

Direcţia de Sănătate Publică a distribuit vaccinul pe secţiile de boli contagioase din Buzău şi Rîmnicu Sărat pentru ca acesta să fie distribuit gratuit. Dacă la început interesul buzoienilor pentru vaccinul antigripal a fost mare, după ce dozele au sosit, aceştia nu s-au mai prezentat să se imunizeze.

"Iniţial am vrut să fac vaccinul dar după aceea m-am mai gândit şi mi-am dat seama că de fapt totul este o istrie şi am renunţat la idee", ne-a declarat buzoianca Marina Cristian.

Potrivit reprezentanţilor DSP, în stoc mai sînt alte 1.719 cutii de Tamiflu, al căror termen de valabilitate expiră la sfîrşitul lunii iunie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite