Rezerviştii au fost rechemaţi în armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 80 de foşti militari voluntari, trecuţi în rezervă la limită de vârstă au şanse reale să revină la locurile de muncă. Ei sunt beneficiari ai recentelor modificări legislative care permit acestei categorii de militari să activeze până la 45 de ani, faţă de 40 de ani cât era prevăzut în legea veche.

Biroul de Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Buzău i-a înştiinţat pe toţi soldaţii şi gradaţii voluntari care au fost trecuţi în rezervă la împlinirea vârstei de 40 de ani că se pot reîncadra în armată dacă mai îndeplinesc condiiţile.  Ca să le faciliteze pe deplin revenirea, a fost organizată o selecţie numai pentru ei, care se va încheia vineri. Până acum, peste 80 de foşti soldaţi au răspuns bucuroşi invitaţiei şi s-au prezentat la B.I.R cu dosarele complete, gata să încalţe iar bocancii şi să meargă pe câmpul de instrucţie.

În condiţiile actuale de criză fără precedent pe piaţa locurilor de muncă, rechemarea în armată este ca un colac de salvare pentru mulţi dintre foşti militari, chiar dacă noile contracte nu vor fi încheiate pentru o perioadă mai mare de cinci ani. „Am ieşit din Armată acum un an din cauza vârstei şi de atunci am încercat să-mi găsesc ceva de muncă. Până acum nu am găsit nimic” ne-a declarat Nicu Petrescu.  Pentru un loc de muncă mulţi sunt dispuşi să facă sacrificii şi să plece în alt oraş. „La Buzău sunt puţine locuri, dar oamenii aleg să meargă la Bucureşti unde sunt aproximativ 200 de locuri şi există avantajul că este destul de aproape de casă” ne-a declarat maiorul Marius Suditu, şeful Biroului de Informare Recrutare Buzău. 

Acceptă să meargă la cursuri 


Mai mult, foştii soldaţi care au fost nevoiţi să părăsească sistemul din cauza vârstei, acceptă să îşi schimbe specialitatea militară în catre au fost atestaţi şi să meargă la cursuri să înveţe una nouă. Toţi candidaţii care şi-au depus dosarele pentru reîncadrare în armată vor trece săptămâna viitoare prin filtrul unei selecţii la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare de la Breaza. Candidaţii declaraţi admişi vor fi repartizaţi la unităţi, iar cei aflaţi în situaţia de a-şi schimba specialitatea vor urma cursuri de pregătire de două luni. 


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite