Revoltă la mănăstirea Cârnu. Enoriașii se opun mutării a trei măicuțe prin decizia Arhiepiscopiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preoţii trimişi de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei să transfere trei măicuţe la alte mănăstiri au fost împiedicaţi de enoriaşi să-şi ducă misiunea la bun sfârşit. Mai mult decât atât, ca să potolească furia mulţimii revoltate , feţele bisericeşti au chemat poliţia însă oamenii legii nu s-au amestecat în disputa dintre preoţi şi localnici.

Scandalul  de la mănăstirea Cârnu datează de aproape trei ani. Atunci s-a încercat transferarea maicii stareţe însă credincioşii au reuşit să împiedice punerea în practică a deciziei Arhiepiscopiei. Săptămâna trecută a fost numită o altă stareţă. De atunci, maicile se plâng că totul merge pe dos.

Aseară, deciziile de transfer a trei dintre maici pe care le-au adus trei preoți de la Arhiepiscopie au provocat mare mâhnire între enoriaşi. Sosirea poliţiştilor la mănăstire a încins spiritele şi mai tare. Cu toţii au uitat de cele sfinte şi de faptul că sunt într-un lăcaş de cult şi s-au certat ca la uşa cortului.

Reprezentantul Arhiepiscopiei a refuzat să dea detalii despre motivul transferului măicuţelor însă a lăsat să se înţeleagă că se fac vinovate de neascultare şi că au creat dezordine în lăcaşul de cult. De cealaltă parte măicuţele susţin că sunt victimele unor interese.
Enoriaşii din comuna Pănătău unde se află mănăstirea Cârnu spun că e strigătoare la cer nedreptatea care se face măicuţelor.

Cele zece maici au fost aduse la mănăstirea Cârnu în urmă cu un deceniu pentru a îngriji lăcaşul. Potrivit canoanelor bisericeşti, o persoană care alege să poarte haina monahală depune un triplu jurământ: de castitate, de sărăcie şi de ascultare. Neascultarea este motivul principal pentru care Arhiepiscopia a hotărât transferul celor trei maici.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite