VIDEO Revoltă a părinților, la şcoala din satul Izvorul Dulce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de săteni din Izvorul Dulce, comuna Beceni, l-au aşteptat joi pe primar în curtea şcolii, ca să-l tragă la răspundere pentru condiţiile jalnice în care învaţă copiii din comunitate. Şcoala este în şantier de patru ani iar cei 70 de preşcolari şi şcolari învaţă înghesuiţi în vechea clădire a grădiniţei. Tensiunea a izbucnit atunci când micuţii au venit cu păduchi de la şcoală.

Curtea şcolii în care învaţă micuţii din satele Fulga şi Izvorul Dulce este plină de materiale de construcţii, printre care copiii fac slalom când merg la toaletă. Grupurile sanitare, aflate în fundul curţii, arată ca acum câteva zeci de ani. Sunt insalubre şi şubrede.

Unitatea de învăţământ nu are nici apă curentă, nici canalizare, iar părinţii îşi fac griji ca micuţii lor să nu contracteze vreo boală gravă. Sătenii au aflat că primarul în funcţie îi vizitează şi au ţinut să-l întâmpine cu o ploaie de mustrări.

Primul gospodar din Beceni spune că dacă autorităţile vor aloca noi sume de bani, va termina clădirea începută cu patru ani în urmă până la toamnă. La şcoala din Izvorul Dulce învaţă un număr de 70 de copii, preşcolari şi şcolari.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite