Revoltă a medicilor la Casa de Sănătate din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate refuză să plătească medicii de familie pe perioada protestului de luna trecută şi ca atare zeci de cadre medicale au cerut lămuriri conducerii instituţiei, întâlnirea transformându-se într-o ceartă aprigă care a durat peste o oră

Scandalul a izbucnit în momentul în care medicii de familie au venit ieri la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), ca să-şi încaseze deconturile pentru serviciile prestate asiguraţilor în cursul lunii iunie.

60 dintre ei s-au trezit cu sume înjumătăţite şi li s-a explicat ulterior că CJAS nu îi plăteşte pe primele două săptămâni din iunie, când au protestat faţă de prevederile noului contract prin refuzul de a semna actul adiţional. 

Medicii spun că în acele două săptămâni au fost la cabinete conform programului şi au acordat consultaţii, chiar dacă nu au eliberat reţete şi trimiteri. Ei au adăugat că omologii lor din ţară au fost plătiţi pentru perioada respectivă, o situaţia similară celei din Buzău înregistrându-se doar în Harghita şi Giurgiu „Casa nu vrea să ne dea banii pentru acea perioadă, împotriva protocolului, pentru că, spun dânşii, am fi chiulit de la program. Motivează că relaţia contractulă a intrat în vigoare o dată cu semnarea adiţionalului, nu la începutul lunii. O să ajungem în instanţă”, spune Vlaicu Giurgea, medic de familie.

Citeşte amănunte în ediţia de Muntenia a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Buzău, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite