Revista presei: Primăria municipiului Buzău este la un pas de a fi dată în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale
Revista presei locale

Proteste ale profesorilor, evaziuni fiscale, primăria ameninţată în instanţă şi prezenţa echipei Steaua la Buzău sunt doar câteva dintre titlurile presei locale buzoiene de astăzi.

Profesorii din Pătârlagele decişi să închidă şcolile din cauza salariilor înjumătăţite - Jurnalul de Buzău
Dascălii care predau în şcolile din Pătârlagele sunt decişi să nu mai intre la ore, nemulţumirea fiind generată de salariul pe luna februarie care este mai mic cu până la 50 de procente. Din această cauză, circa 120 de cadre didactice care predau în trei şcoli din Pătârlagele au declanşat ieri un protest spontan, profesorii fiind mai hotărâţi ca oricand să nu mai predea elevilor la clasă, dacă autorităţile nu iau o măsură şi le virează banii ce li se cuvin.


Tun financiar de milioane de euro dat de doi buzoieni - Jurnalul de Buzău
Doi buzoieni au reuşit să-şi bage în propriul buzunar, prin tot felul de tertipuri financiare, peste 220 de miliarde de lei vechi în decursul a trei ani. Indivizii au ajuns însă pe mâna comisarilor de la Garda Financiară şi având în vedere prejudiul creat, de ordinul sutelor de miliarde de lei vechi, buzoienii vor da cu subsemnatul şi la Direcţia Naţională Anticorupţie.


Neplata indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi ar putea duce Primăria Buzău direct în Instanţă - Jurnalul de Buzău
Primăria municipiului Buzău este la un pas de a fi dată în judecată de către membrii organizaţiilor non-guvernamentale care au ca obiect de activitate protejarea drepturilor persoanelor cu handicap. Reprezentanţii acestor organizaţii sunt de-a dreptul revoltaţi de decizia primarului Buzău de a sista plata indemnizaţiilor pentru buzoienii cu dizabilităţi şi sunt mai hotărâţi ca oricand să ia atitudine pentru remedierea situaţiei.


Echipa Steaua Bucureşti se află într-un mini-cantonament la Buzău - Jurnalul de Buzău
Fotbaliştii de la Steaua Bucureşti, însoţiţi de antrenorul Mihai Stoichiţă şi de managerul general al echipei, Barasab Panduru au ajuns asta seară, în jurul orei 21.00, la Buzău. Sportivii alături de staff-ul tehnic al formaţiei s-au cazat imediat la Hotelul Pietroasa din municipiu. Fotbaliştii din Ghencea se află la Buzău într-un mini-cantonament înaintea meciului cu Unirea Urziceni care va avea loc duminică.

Medierea va fi obligatorie înainte de judecată - Viaţa Buzăului
Noţiune relativ nouă pe plaiurile noastre mioritice, pe unde omul "moare" cu dreptatea de gât, mediatorii din Justiţie şi-au făcut simţită prezenţa şi în anturajul instanţelor buzoiene, scopul lor declarat fiind acela "să golească sălile de judecată" şi să-i îndrume pe impricinaţi spre calea împăcării, mai ieftină şi fără atâta consum de nervi şi timp. Deocamdată însă, deşi este reglementată prin lege încă din anul 2006, medierea nu este prea cunoscută şi aplicată în sistemul juridic autohton, sufocat de mii de procese. O tradiţie în alte ţări, instrumentul "împăciuirii" este insuficient utilizat la noi, se speră doar că, treptat, treptat, atunci când justiţiabilii îi vor realiza avantajele, numărul proceselor care blochează acum instanţele de judecată se va putea reduce semnificativ.


Haine noi, de 350 miliarde, pentru Muzeul Judeţean - Viaţa Buzăului
Clădirea Muzeului Judeţean face obiectul unui contract, semnat ieri, prin care Consiliul Judeţean Buzău şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vor realiza un proiect de reabilitare. Durata lucrărilor va fi de trei, ani iar valoarea proiectului va depăşi 350 miliarde lei vechi.


Investiţie de 700.000 euro în domeniul cardiologiei - Viaţa Buzăului
Ieri a avut loc, la Buzău, simpozionul medical pe tema „Cardiologia invazivă în actualitate”, manifestare organizată de clinica de specialitate „Medicard”, în colaborare cu Grupul de Lucru Cardiologie Intervenţională al Societăţii Române de Cardiologie. Cum era de aşteptat, cu aceeaşi ocazie, s-a anunţat inaugurarea, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, a mult-aşteptatei clinici de cardiologie intervenţională, dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie, investiţie privată de peste 700.000 euro, care dispune deja de o echipă  - specialişti consacraţi în domeniul cardiologiei intervenţionale, asistente şi personal administrativ - formată din 20 de persoane.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite