Buzău: Sute de rezervări pentru Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău: Sute de rezervări pentru Revelion
Buzău: Sute de rezervări pentru Revelion

Deşi până la Anul Nou mai sunt două luni, mulţi şi-au făcut rezervări de pe acum.

Buzoienii au luat cu asalt agenţiile de turism din Buzău pentru a-şi alege o destinaţie pentru petrecerea nopţii dintre ani. Dacă unii au vrut să fie siguri că sejurul lor va fi în locul ales, alţii au plătit din timp pentru a beneficia de reduceri. Buzoienii se arată destul de exigenţi atunci cînd îşi aleg locurile în care îşi petrec vacanţele.  Dacă unii pereferă locurile în care pot face plajă în mijlocul iernii, alţii caută zone montane răcoroase.
 
Potrivit lui Doru Brătulescu, agent de turism la Turism Briant, majoritatea turiştilor aleg să meargă la schi în Austria sau în locuri exotice precum Dubaiul. „Pentru un sejur de şapte nopţi cazare, cu demipensiune, la un hotel de patru stele, o familie cu trei membri ar putea scoate din buzunar de la şapte sute pana la 1.500 de euro”, a precizat Doru Brătulescu.
 
De asemenea există şi buzoieni care caută oferte în România, destinaţiile lor preferate fiind Maramureşul sau Valea Prahovei, unde un sejur de şapte nopţi poate ajunge la aceleaşi costuri cu cel din Austria. Aceasta este şi cauza care a dus, în acest an, la o scădere de 40 de procente a numărului de cereri pentru excursiile interne. „Dacă aş avea bani aş vrea să merg într-o altă ţară pentru că acolo serviciile sunt mult mai de calitate şi, în plus, aş cheltui aceeaşi sumă. Deci pot vedea o altă ţară cu banii cu care aş merge la Poiana Braşov. Anul trecut am fost în Franţa şi mi-a plăcut foarte mult, însă anul acesta voi sta acasă pentru că nu mai am bani”, ne-a spus Loredana, o buzoiancă de 29 de ani.

 George Manole îşi petrece toate sărbătorile în ţară: „Mie îmi place la noi, mi se pare rustic, îmi place să păstrez tradiţiile, să mănânc sarmale, caltaboş şi împreună cu mai mulţi prieteni facem o petrecere ca la români”.

Şi pensiunile au lansat primele oferte de anul nou. La Sărata Monteoru, turiştii pot petrece Crăciunul sau sfârşitul de an, în sejururi de câte patru zile, contra unor sume ce variază între 600 de lei şi 800 de lei. Proprietarii pensiunilor de aici au renunţat demult la serviciile estivale şi se pregătesc intens pentru sezonul rece. Au pornit centralele termice, şi-au aprovizionat cămările şi au calculat preţurile pe care le propun turiştilor pentru sfârşitul de an. Tarifele celor mai multe pensiuni buzoiene au rămas neschimbate faţă de anul trecut.  „Avem 50 de locuri si 25 la suta sunt ocupate cu turisti din Satu Mare”, ne-a spus Liviu Niţă, patron de pensiune.

Pentru a-şi atrage clienţii, proprietarii de pensiuni lansează oferte care mai de care mai originale. Pe durata sejurului, turiştii sunt invitaţi să asiste la diverse activităţi gospodăreşti, specifice anului nou, sau la drumeţii interesante.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite