Buzău: La spital, curăţenia va fi asigurată de angajaţii ce urmau să fie disponibilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 iulie, curăţenia în Spitalul Judeţean Buzău este asigurată de foste spălătorese sau foşti lucrători la întreţinere, angajaţi care până ieri erau propuşi pe lista disponibilizărilor impuse de reducerea numărului de paturi.

Noul manager al celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, medicul Horia Banu, a profitat de o neînţelegere cu firma care executa prin contract serviciul de salubrizare şi a suspendat contractul cu aceasta, pe 30 iunie.

„Contractul a expirat pe 31 mai, trebuia reînnoit însă între timp am ajuns la un acord cu firma Mivi Trading de a suspenda contractul. Luna trecută am asigurat curăţenia cu oamenii noştri de pe secţii iar de la 1 iulie sunt angajaţi pe aceste posturi foşti angajaţi ai spitalului, care trebuiau disponibilizaţi”, ne-a declarat medicul Horia Banu, managerul Spitalului Judeţean Buzău.

Mai precis, de la 1 iulie, pe posturile de îngrijitor lucrează acum un număr de 40 de foşti angajaţi ai spitalului, lucrători necalificaţi la bucătărie, spălătorie, sau centrala termică, ce ar fi trebuit să intre în şomaj după desfiinţarea unor posturi, impusă prin lege. „Prin reducerea cu 80 de paturi, spitalul a trebuit să dea oameni afară însă ne-am folosit de acest moment şi i-am reîncadrat pe posturile de îngrijitor. Prin reangajarea propriilor oameni, spitalul face o economie lunară de 100.000 de lei”, a precizat managerul spitalului.

Fostele îngrijitoare au rămas şi fără bani şi acum, oficial, şi fără serviciu. Dacă până la sfârşitul lunii iunie, firma care le angajaze, Mivi Trading, avea un contract cu spitalul, chiar dacă numai formal, de acum ruptura este oficială. „Am auzit că în locul nostru au fost angajate foste spălătorese sau oficiante de la bucătărie şi dintre noi niciuna nu a rămas pe posturi. Noi am dat în judecată firma Mivi Trading ca să ne recuperăm salariile restante dar să şi ieşim cumva în şomaj, fiindcă nu mai avem ce mânca”, ne-a declarat Nicoleta Chiricioiu, fostă îngrijitoare angajată la Mivi Trading.

Societatea Mivi Trading SRL Bucureşti avea 42 de îngrijitoare pe secţiile spitalului, care asigurau prin rotaţie curăţenia saloanelor, holurilor, igienizarea grupurilor sanitare şi a mobilierului de spital. Niciuna nu şi-a mai primit salariile pe ultimele cinci luni şi în semn de protest, îngrijitoare au încetat lucrul la sfârşitul lunii mai.

Mivi Trading a făcut curăţenie doi ani
Prin contractul încheiat după licitaţia din 2008, Mivi Trading primea lunar numai pentru cheltuielile de personal, care număra atunci 62 de angajaţi, câte 70.000 de lei, fără TVA. Astfel, spitalul era taxat de firmă cu câte 1.100 de lei lunar pe cap de îngrijitor. Acesta se alegea însă cu mai puţin de 500 de lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite