Buzău: Reţelele electrice supraîncărcate, cauza celor mai multe incendii de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Odată cu sezonul rece, creşte şi pericolul izbucnirii unor incendii cauzate fie de supraîncălzirea coşurilor de fum, fie de scurtcircuitarea instalaţiei electrice pentru că sunt conectate un număr prea mare de aparate. La Buzău, pompierii au stins în ultimele zile patru incendii de casă, pornite de la cablurile electrice.

În weekend, pompierii au fost chemaţi la numeroase intervenţii, cele mai numeroase fiind incendiile cauzate de scurtcircuitele electrice.

Vineri, la ora 11, Detaşamentul de pompieri Buzău a intervenit cu două autospeciale, timp de două ore, pentru localizarea şi lichidarea incendiului  izbucnit la o  proprietate privată, din satul Cilibia, judeţul Buzău. Incendiul a fost provocat de scurtcircuit electric. Pe timpul intervenţiei s-a intervenit pentru scoaterea unei butelii de aragaz evitându-se astfel o explozie. Pagubele produse sunt evaluate la valoarea de 30.000 lei  şi s-au salvat bunuri materiale de peste 41.000 lei. Împrejurare determinantă: conductor, cablu electric defect neizolat corespunzător. Au ars 100 mp acoperiş astereală lemn, articole de uz casnic şi gospodăresc.

În aceeaşi zi, Garda de Intervenţie Mărunţişu a intervenit cu două   autospeciale, timp de aproximativ 100 de minute, pentru localizarea şi lichidarea incendiului  izbucnit la o  proprietate privată, din satul Buda - Crăciuneşti, comuna Cislău, judeţul Buzău. Incendiul a fost provocat tot de scurtcircuit electric. Pagubele produse sunt evaluate la valoarea de 10.000 lei  şi s-au salvat bunuri materiale de peste 80.000 lei.

Mai târziu, Detaşamentul de pompieri Râmnicu Sărat a intervenit cu două   autospeciale, timp de aproximativ 71 minute, pentru localizarea şi lichidarea incendiului  izbucnit la o  proprietate privată, din satul Boldu, comuna Boldu, judeţul Buzău. Incendiul a fost provocat de scurtcircuit electric. Pagubele produse sunt evaluate la valoarea de 40.000 lei  şi s-au salvat bunuri materiale de peste 80.000 lei.

Sâmbătă seară,  Detaşamentul de pompieri Buzău a intervenit cu trei autospeciale, timp de aproximativ patru ore, pentru localizarea şi lichidarea incendiului  izbucnit la o  proprietate privată, din satul Ulmeni, comuna Ulmeni, judeţul Buzău. Pe timpul intervenţiei s-a intervenit pentru scoaterea unei butelii de aragaz evitându-se astfel o explozie. Incendiul a fost provocat de scurtcircuit electric. Pagubele produse sunt evaluate la valoarea de 150.000 lei  şi s-au salvat bunuri materiale de peste 100.000 lei.

În toate cazurile, împrejurarea determinantă a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător. “Cablul se împuşcă din cauza supraîncălzirii miezului metalic, învelişul ia foc şi de aici se poate întinde la cele mai apropiate materiale combustibile, tocuri de lemn, obiecte de mobilier. O instalaţie electrică nouă este prevăzută cu siguranţe moderne însă gospodăriile vechi, de la ţară, au probleme mari la acest capitol. Problemele apar în această perioadă, când se întunecă repede, oamenii aprind toate luminile din casă, bagă în priză surse de încălzire, calorifere, reşouri şi de aici, riscurile de incendiu”, ne-a declarat Florin Radu, electrician.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite