Relu Ionescu a moștenit rigorile legii de la tatăl său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Relu Ionescu a ştiut dintotdeauna că va urma o carieră militară datorită tatălui său care i-a insuflat această dragoste. Ar fi vrut să fie aviator dar a ajuns poliţist la cercetări penale.

Relu Ionescu a fost singurul băiat din familie. A fost privilegiat pentru că a fost ferit de muncile fizice dar a avut o misiune mult mai dificilă: aceea de a nu-şi dezamăgi tatăl care avea mari aşteptări de la el.

A făcut Liceul Industrial Nr. 9, profil instalaţii şi în anul 1983 a dat admitere la Facultatea de Construcţii dar a picat printre primii sub linie. A făcut stagiul militar la şcoala de aviaţie de la Boboc iar după ce a terminat a lucrat ca şef de depozit la fabrica de pâine. Nu se simţea însă împlinit pentru că îşi dorea să devină aviator sau miliţian.

Aşa că s-a apucat de învăţat şi în iulie 1987 a dat examen la Şcoala de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne de la Băneasa şi a fost declarat admis. Au urmat trei ani în care s-a specializat pe cercetări penale, ani grei în care a trebuit să înveţe mult pentru că standardele erau ridicate.

"Au fost ani grei pentru că învăţam mult. Eu am fost norocos pentru că mă ocupam de biroul de presă şi nu am fost repartizat şi la muncile fizice", ne-a spus Relu Ionescu.

În august 1990 a terminat şcoala şi a fost repartizat ca tânăr locotenent la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău. Tot atunci a dat admitere la Facultatea de Drept iar cursurile le făcea în paralel cu serviciul.

Primele opt luni a lucrat la serviciul de ordine publică după care a fost repartizat la Biroul de Cercetări Penale.

"Am găsit la cercetări un colectiv de profesionişti de la care am învăţat meserie şi am învăţat să lucrez în echipă. Când aveam un caz niciunul nu pleca acasă până nu îl rezolvam", ne-a mărturisit Relu Ionescu.

A lucrat aici până în 1995, apoi timp de doi ani a fost şef de birou la Poliţia Rutieră unde nu s-a putut acomoda pentru că simţea că nu i se potriveşte. În 1997 s-a întors la prima sa dragoste, Biroul de Cercetări Penale, unde a stat până în 2007.

"Aceasta a fost perioada în care am avut cele mai mari satisfacţii. Asta pentru că nu m-am jucat niciodată cu soarta oamenilor. Şi am satisfacţia că nu am reţinut niciodată o persoană nevinovată", ne-a spus Relu Ionescu.

În 2007 a fost numit şef de birou la cercetări penale la Poliţia Râmnicu Sărat, iar în 2008 când s-a desfiinţat formaţiunea a revenit la Buzău unde a fost şeful arestului până în 2009 când a fost împuternicit la comanda Poliţiei Municipale, apoi a dat apoi examenul de confirmare pe post pe care l-a şi promovat.

Este mândru că a ajuns până aici iar răspunderea foarte mare nu o resimte ca pe o povară pentru că face totul cu plăcere şi dăruire.

Întrebări şi răspunsuri:

Dacă nu aţi fi fost poliţist, ce v-ar fi plăcut să faceţi? Dacă aş renunţa vreodată la această meserie mi-aş deschide un restaurant în care aş găti chiar eu. Asta pentru că îmi place foarte mult să gătesc diferite specialităţi dar şi pentru că sunt foarte pretenţios la mâncare iar dacă nu îmi place ceva nu mănânc şi cred că m-aş descurca foarte bine. Aş lua totuşi în calcul şi avocatura pentru că îmi place.

Meseria v-a afectat în vreun fel viaţa personală? Nu pot să spun că mi-a afectat-o. În acest sens am avut mare noroc că am o familie înţelegătoare. Şoţia m-a înțeles întotdeauna, m-a ajutat şi m-a sprijinit moral. Fiica mea este câteodată nemulţumită pentru că nu petrecem sufficient timp împreună.

Ce îi place :Îmi plac foarte mult oamenii cinstiţi şi cei deschişi. Îmi face mare plăcere să am în jurul meu oameni cu personalitate şi oameni deştepţi. Îmi place foarte mult să călătoresc, pot să spun că iubesc Parisul. Îmi place să conduc, îmi place să ascult muzică, în special lăutărească şi populară dar şi cea clasică mă relaxează.

Ce nu îi place: Urăsc prostia şi făţărnicia. Prefer să îmi spună omul în faţă ce are de spus decât să mă discute pe la spate. Nu îmi place să fac în fiecare zi acelaşi lucru şi tocmai de aceea iubesc ceea ce fac pentru că fac în fiecare zi altceva. Nu îmi place iarna pentru că urăsc frigul şi nu îmi plac treburile casnice.

Profil:

Născut la data de : 05.01.1965, comuna Tisău, judeţul Buzău

Ocupaţie: comisar şef, şeful Poliţiei Municipiului Buzău

Familie: căsătorit, o fată de 14 ani

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite