Reînscăunarea primarului penal naşte scandal - Pericol de revoltă la Râmnicelu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea revenirii în fruntea comunei a primarului condamnat anul trecut pentru corupţie şi suspendat ulterior din funcţie, de prefect, provoacă indignare printre sătenii din Râmnicelu, judeţul Buzău. Aceştia spun că, la nevoie, vor organiza mitinguri în comună şi la Prefectură, pentru a-l ţine pe primarul penal departe de frâiele comunităţii.

Judecătorii s-au pronunat miercuri în legătură cu anularea ordinului prefectului de suspendare a primarului Neculai Jugaru, emis în luna decembrie 2009. Condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendare şi interzicerea drepturilor electorale pe durata a doi ani au fost argumentele prefectului în luarea deciziei de suspendare din funcţie a primarului Jugaru. Miercuri, instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Buzău a anulat ordinul prefectului iar, teoretic, Neculai Jugaru este din nou primar.

Prin reîncadrarea pedepsei, de la 3 ani cu executare, la 3 ani cu suspendare, se anulează  şi interdicţia cu privire la exercitarea drepturilor electorale. Aşa sună argumentaţia judecătorilor, care l-a uimit chiar şi pe prefect. Acesta spune că va face recurs la Curtea de Apel Ploieşti, întrucât sentinţa poate fi atacată. „Eu consider în continuare că nu mai poate fi menţinut în funcţie, pentru că a comis acea infracţiune de corupţie pentru care a fost condamnat”, a spus Paul Bganu, prefectul Buzăului.

Contactat telefonic, primarul Neculai Jugaru a spus că nu a intrat încă în posesia sentinţei dar că în momentul imediat următor va reveni la primărie.

Vestea întoarcerii primarului Jugaru la conducerea comunei împarte comunitatea în două. Dacă jumătate dintre săteni văd sentinţa cu ochi buni, cealaltă jumătate îşi afirmă chiar disponibilitatea de a ieşi în stradă, ca să îl ţină departe de primărie pe cel despre care spun că este corupt. „E un hoţ şi face ură de rasă, cu noi, ţiganii. Nu am primit nimic de la el şi ne înjură mereu când ne ducem la primărie”, ne-a spus, revoltat, unul dintre localnici.

Consilierii locali se pregătesc să-l înfrunte pe Neculai Jugaru pentru că, spun ei, nu pot accepta ca un om care a furat de la ei să conducă în continuare comuna. „Cetăţenii din cele trei sate vor merge la prefectură să protesteze, dacă se întoarce primarul”, a spus Gheorghe Stanciu, consilier local la Râmnicelu. Joi, în şedinţa ordinară a consiliului local, aleşii comunităţii vor discuta o altă variantă de a-l înlătura pe Jugaru din fruntea comunei.

Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat pe Neculai Jugaru pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Ca manager al unui proiect PHARE pentru romi, Jugaru a obţinut fără drept suma de 34.000 de euro.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite