Regia Autonomă Municipală câştigă clienţi din criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii nemulţumiţi de serviciile Regiei Autonome Municipale (RAM) nu mai îndrăznesc să fugă de la sistemul centralizat de încălzire.

Veştile cu privire la creşterea preţului gazelor şi buzunarele tot mai goale îi fac să îşi ia gândul, cel puţin pe moment de la instalarea unei centrale proprii de apartament. Conducerea Regiei se mândreşte că oamenii nu se mai debranşează ca înainte şi susţine chiar că s-au primit cereri noi de furnizare a agentului termic.

Cereri puţine

„Sunt grădiniţe care au renunţat la încălzirea cu sobe şi ne-au cerut să se branşeze la sistemul nostru”, ne-a declarat Milucă Neamţu, directorul Regiei Autonome Municipale Buzău.
De la începutul anului s-au înregistrat doar 12 cereri de debranşare în timp ce anul trecut numărul solicitărilor s-a apropiat de 300.
Cei care au renunţat la serviciile furnizate de RAM sunt, potrivit reprezentanţilor Regiei buzoiene, persoane care pleacă din ţară ori nu mai locuiesc în apartamentele pe care cer să le debranşeze. Unii au plecat din oraş şi aşteaptă să treacă această criză economică pentru a se hotârî în privinţa imobilelor pe care le deţin.

Centrala, un lux

În realitate, lucrurile nu sunt tocmai atât de roz pe cât  le văd cei de la RAM. Locuitorii care sunt abonaţi la sistemul de încălzire centralizat au avut în ultima vreme numeroase motive să fie nemulţumiţi.
În unele blocuri cu instalaţii învechite, caloriferele au fost mai mult reci în timpul iernii, iar în urmă cu ceva vreme cartiere întregi au rămas fără apă caldă din cauza datoriilor mari către societatea de furnizare a gazelor. În plus persoanele cu venituri modeste se tem că după tăierea subvenţiilor nu vor mai putea să achite facturile.
Aşadar numărul mic de cereri de debranşare este şi o consecinţă a sărăciei, pentru că nu oricine îşi mai permite să îşi instaleze o centrală proprie. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite