Regele zborului, răpus de tehnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilotul buzoian Victor Huci, rănit în accidentul de marţi, era considerat cel mai bun pilot de încercare. La Buzău, colegii lui Victor Huci şi ai lui Mircea Toader sunt consternaţi de vestea că avionul în care se aflau cei doi s-a prăbuşit.

Instructorul Victor Huci, care se afla în avionul ultrauşor F99 Rambo, prăbuşit marţi după amiază la circa 200 de metri de pista aerodromului din Șirna este, potrivit cunoscuţilor, un adevărat as al manşei.


"În perioada în care eram comandant la Unitatea de Aviaţie de la Focşani, Mircea Toader şi Victor Huci erau colegii mei. Erau printre cei mai buni piloţi. Pot să spun chiar că Victor era cel mai bun om din unitate, cele mai grele misiuni, misiuni de încercare a avioanelor, înainte de zborul cu studenţii, zborul acrobatic la mică înălţime", ne-a declarat comandorul în rezervă, Aurel Niţă.

Foştii săi colegi de la unitatea spun că de fiecare dată Huci a reuşit să treacă cu bine peste situaţiile aparent fără ieşire.
"Cea mai grea cumpănă a celor doi a fost când la un zbor de încercare li s-a oprit motorul avionului. Mircea a pilotat iar Victor a trecut în spate şi a acţionat manual o pompă de benzină, să aibă minimul de combustibil ca să poată ajunge la aerodrome. Au venit, au aterizat, s-au salvat aşa cum eram obişnuiţi", povesteşte Aurel Niţă.

Citeşte amănunte în ediţia de Muntenia a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Buzău, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite