Record de donatori la centrul de transfuzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzoieni care donează sânge la centrul de tranfuzii
Buzoieni care donează sânge la centrul de tranfuzii

Peste  600 de donatori din Buzău au trecut în ultima săptămână pragul centrului de transfuzii în căutarea unor surse alternative de bani.

Vremurile de criză îndeamnă buzoienii cu venituri mici să-şi mai rotunjească puţin veniturile cu stimulentele de hrană în valoare de 50 de lei oferite de centrul de transfuzii din Buzău, în schimbul sângelui donat pentru semenii aflaţi în suferinţă.

Deşi mulţi dintre donatori se jenează şi preferă să-şi acopere feţele la vederea camerei de fotografiat sunt şi cazuri în care persoanele fără dare de mână care trăiesc în special din ajutorul social, recunosc că şi-au făcut un obicei de a apela la bonurile de masă oferite  ca bonificaţie prin „grija” statului.  „Am patru copii acasă şi n-am ce să fac. Dacă n-avem ce mânca venim aici ce să facem. Înainte mai dona şi mama mea dar a decedat anul trecut” a declarat Ţurcan Ramona de 28 de ani tot din Buzău.

Un alt tânăr aflat pe băncile sălii de aşteptare în vederea recoltării, recunoaşte şi el că situaţia familială dificilă prin care trece îl forţează să apeleze la ajutorul centrului de transfuzii. „Nu avem bani de-ajuns. Am 21 de ani şi am trei copii acasă. E foarte greu. Am nevoie de aceste bonuri de masă ca să supravieţuim.” a declarat Alează Robert de 21 de ani din Buzău.

Conducerea instituţiei din Buzău spune că numărul donatorilor a crescut procentual cam cu 30 la sută, faţă de perioada similară a anului trecut. „Avem donatori record în aceaste vremuri de criză. Mai interesant este că au apărut multe nume noi şi mulţi tineri pe listele de aşteptare. Este o perioadă similară cu anului 2000 când la fel aveam foarte multe persoane dispuse să doneze sânge” a declarat Adriana Crăciun directorul centrului de transfuzii din Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite