Buzău: Situaţie încordată la Centrul de Recoltare a sângelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii şi asistentele de la centrul de transfuzii din Buzău ameninţă cu greva generală în cazul în care revendicările salariale ce privesc dispariţia unor sporuri nu vor fi soluţionate rapid de către autorităţi.

Semnalul de alarmă a fost dat chiar astăzi dimineaţă, când cei 40 de angajaţi ai centrului de recoltare a sângelui au intrat într-o grevă spontană de o oră.

Din cauza diminuării salariului cu mai bine de 50 la sută în urma dispariţiei unor sporuri din grila salarială oamenii s-au revoltat şi au refuzat să mai recolteze sânge donatorilor.

Conflictul de muncă nu este nicidecum aplanat iar motivul nemulţumirilor este unul foarte simplu în opinia salariaţilor: „Am fost anunţaţi că nu vom primi decât salariul de bază fără niciun alt spor. Nu există nicio bază legală ca să ni se ia din salariul pe octombrie. A venit un fax în care se spune că salariile vor fi diminuate cu 15, 5 la sută pe noimebrie şi decembrie plus cele 8 zile de concediu fără plată. Asta înseamnă o diminuare cu peste 50 la sută dintr-un salariu în jur de 1000 de lei. Nu ştiu ce economie la bani vor să facă de la o mână de oameni care câştigă foarte puţin. Putem ajunge şi la o grevă generală în funcţie de cum vor evolua lucrurile” spune
Iulia Dedu, asistent medical în cadrul centrului de recoltare a sângelui.

Şi donatorii care apelează zilnic la Centrul de Recoltare sunt nemulţumiţi de valoarea bonurilor de masă. Ei susţin nemulţumirile medicilor şi asistentelor şi cer măsuri urgente:

Nu mai venim la donare să vedem ce fac spitalele fără sângele nostru. Să le dea oamenilor banii şi să ne mărească şi nouă bonurile de masă” a declarat
Costel Crăciun Sandu  de 47 de ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite