Recenzorii buzoieni au muncit pe brânci dar vor fi plătiţi regeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stimulaţi de mirajul obţinerii unei indemnizaţii de peste 1.000 de lei, pentru participarea la Recensământul General Agricol, funcţionarii din primării au muncit dublu în aceste săptămâni.

Startul campaniei a fost unul dezamăgitor. „Din păcate ne aflăm pe un loc codaş, chiar dacă nu este diferenţă mare faţă de primele judeţe. Câţiva recenzori au şi renunţat mai ales după ce s-a iscat un zvon că se va întârzia cu plata remuneraţiei. Îi asigur că nu vor face muncă voluntară”, declara în decembrie, prefectul Paul Beganu.

Autorităţile au avut grijă să îşi facă auzite în teritoriu atât nemulţumirile cât şi asigurările că plăţile vor fi la timp. Recenzorii au turat motoarele şi, în numai două săptămâni, Buzăul avea să urce rapid în clasamentul eficienţei. „Din peste 159 de mii de chestionare, sunt completate peste 131 de mii, ceea ce înseamnă un procent de 85,6 la sută care ne situează undeva pe locul 10. Sunt şi localităţi unde acţiunea s-a finalizat deja”, a spus prefectul Paul Beganu. Mai precis, au terminat munca de teren recenzorii din Cilibia, Bisoca, Ghergheasa, Scorţoasa şi Unguriu.

Cei 991 de recenzori care au bătut judeţul în lung şi-n lat, cu maşinile personale sau la picior, se gândesc acum la banii pe care urmează să-i primească pentru efortul depus. „Am fost 14 recenzori, de la agentul agricol, până la contabil. A fost greu, pentru că la noi este relief muntos şi am avut trasee şi de 8 kilometri. Să vedem ce o să ne zică de bani”, ne-a declarat Constantin Moise, secretarul primăriei Bisoca.

Potrivit autorităţilor, aceştia mai au de aşteptat aproape o lună de zile. „Vor primi o indemnizaţie de 50 de lei pe zi pentru maxim 23 de zile lucrătoare şi, de asemenea, li se va deconta tranportul în cazul în care au avut deplasări pe distanţe mai mari de cinci kilometri. Li se decontează şi biletele pentru transport în comun. Sperăm că în luna februarie vor primi şi contravaloarea acestor deplasări”, a spus Monica Măntoiu, director Direcţia Agricolă

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite