Reabilitarea străzilor din oraş va dura cel puţin doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii oraşului ne dau o veste bună şi una mai puţin bună. O să avem străzi ca în palmă chiar şi la periferia oraşului. Aceasta ar fi vestea bună,  însă finalizarea lucrărilor este programată abia peste doi ani. Mulţi buzoieni şi-au pierdut demult răbdarea şi spun că nu cred în reuşita acestui proiect.

Infrastructura stradală  este la pământ, după cum recunosc chiar şi autorităţile din Palatul Comunal. Au reuşit să plombeze o parte din străzi, însă oraşul este în continuare plin de cratere, iar străzile de la periferie sunt de fapt nişte uliţe săteşti.

Primarul s-a hotărât, într-un târziu să acorde atenţiei şi sectorului de drumuri, temă  pe care a pus-o în discuţie consilierilor locali, la ultima şedinţă ordinară. “Având în vedere situaţia deosebit de dificilă care a rămas după perioada acestei ierni, în momentul de faţă, prioritatea zero este reabilitarea străzilor şi din acest motiv am făcut studiul de fezabilitate prin care se propune reabilitarea a 46 de kilometri de străzi. Multe din ele s-au stricat şi după reabilitarea reţelelor de termoficare, de cabluri”, a spus Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

Potrivit hotărârii de Consiliu Local, valoarea proiectului este de treizeci de milioane de euro, iar durata execuţiei este de 21 de luni. Edilul şef al oraşului estimează însă că lucrările se vor întinde pe o perioadă mai mare. “În aproximativ doi ani se pot reabilita străzi în valoare de 15.000.000 de euro. Nu putem să demarăm toate lucrările, fiindcă tot Buzăul se va transforma într-un şantier. Luna viitoare voi propune organizarea de licitaţii privind finanţarea, proiectarea şi execuţia acestor lucrări, care vor fi în două etape”, a spus primarul Boşcodeală.

Peste 16 kilometri de străzi, multe de la periferie, vor fi asfaltate pentru prima oară.

Soluţiile tehnice propuse consilierilor

Proiectantul propune decaparea stratului de uzură prin frezare pe o grosime de 4 cm şi aşternerea unui nou strat de beton asfaltic, demontarea bordurilor şi demolarea în totalitate a trotuarelor şi refacerea acestora cu un strat de asfalt de 3 cm. Străzile de la periferie se vor reabilita prin refacerea întregului sistem rutier calculat atât pentru trafic greu cât şi pentru trafic uşor, refacerea bordurilor şi a trotuarelor.

Marcel Diman, localnic Primăverii: „Ne-am săturat de vorbele primarului ca o să ajungă  asfaltul şi la noi. Aici, când plouă, nici nu îţi mai vine să  ieşi din casă, fiindcă e mocirlă de colo până colo”.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite