Război contra obezităţii în sălile de fitness

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sălile de aerobic din Buzău au fost nevoite să-şi prelungească programul pentru a face loc tuturor clienţilor. Buzoienii au început să conştientizeze cât de important este, pentru sănătatea lor, să facă sport. Prima victorie în lupta cu sedentarismul este confirmată de faptul că sălile de fitness sunt pline.

Stressul şi orele întregi petrecute în scaun, la birou dar şi acasă în faţa calculatorului, şi-au pus serios amprenta asupra sănătăţii buzoienilor. Obezitatea, bolile de inimă, diabetul zaharat sunt doar câteva dintre bolile diagnosticate tot mai des din cauza lipsei mişcării.

Spre exemplu, numărul diabeticilor din Buzău a crescut anul trecut cu 2.000 de cazuri, lucru care pare să-i fi speriat serios pe buzoieni. Îi vedem din ce în ce mai des la jogging, alergând prin parcuri sau plimbându-se cu rolele ori bicicletele. Totuşi, cei mai mulţi preferă să se antreneze în mod organizat, cu un instructor, la sala de fitness.

"Nu ştiu să mă antrenez singură ca să scad în greutate şi totodată să-mi fie benefic şi pentru organism. Am preferat să îmi fac un abonament la sală şi merg de două ori pe săptămână la antrenament. Pot să spun că deja mă simt mult mai bine", ne-a declarat Elena Dănescu, o buzoiancă de 49 de ani care face mişcare la o sală de aerobic.

Andreea Stoian, o buzoiancă de 35 de ani, mărturiseşte că doar la insistenţele medicului s-a apucat să facă mişcare în mod constant: "Eu stau mai bine de opt ore pe zi la birou în faţa calculatorului. Câteodată nu mă ridic cu orele de pe scaun, iar atunci când o fac, abia dacă mă mai pot mişca. De câteva luni am început să am probleme cu mijlocul şi am luat foarte mult în greutate. Am fost la medic şi mi-a spus că lipsa mişcării mi-a creat aceste probleme de sănătate, iar acum merg măcar de două ori pe săptămână la sală".

Pentru a face orele cât mai atractive, instructorii au adus la Buzău diverse stiluri inedite de aerobic: stepul aerobic, kangoo jumps şi capoeira aerobic. În ultimele două luni numărul cererilor aproape că s-a dublat iar antrenorii sunt nevoiţi să îşi prelungească programul.

„Am clienţi care vin zilnic, unii pentru a scăpa de stress, alţii doar pentru că vor să facă mişcare sau să slăbească, dar sunt şi care vin la recomandarea medicului. Ceea ce trebuie menţionat este faptul că în ultima vreme numărul buzoienilor interesaţi de mişcare a crescut semnificativ iar acest lucru este îmbucurător", ne-a declarat Cristina Androne, instructor de Kangoo Jumps.

Buzoienii care frecventează lunar sala de fitness cheltuiesc între 70 şi 150 de lei pentru un abonament.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite