Buzău: Hoţ de animale, prins la Râmnicu Sărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău: Hoţ de animale, prins la Râmnicu Sărat
Buzău: Hoţ de animale, prins la Râmnicu Sărat

Poliţiştii din Râmnicu Sărat au reuşit prinderea unui tânăr din Vrancea, suspectat de comiterea de furturi de animale de pe raza judeţului Buzău. El a fost blocat în trafic, în timp ce încerca să scape cu un autovehicul special amenajat pentru transportul animalelor.

În după-amiaza zilei de 3 noiembrie, la ora 15.15, în timp ce acţionau pe DJ 203A, pe raza satului Livada Mare, pe linia verificării transporturilor de animale, agenţii Postului de poliţie Grebănu au observat o autodubă de culoare albă, înmatriculată în Germania, asemănătoare unei autoutilitare observate în cazul unui furt de bovine comis la jumătatea lunii octombrie pe raza comunei Mărgăriteşti.

Poliţiştii au pornit în urmărirea autodubei, având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase ale autoturismului Poliţiei, însă conducătorul autovehiculului a mărit viteza de deplasare, refuzând să oprească. Imediat, a fost solicitat sprijinul celorlalte echipaje ale Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat aflate în serviciu şi s-a reuşit blocarea autodubei după aproximativ 6 kilometri, în cartierul râmnicean Barasca.

La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 22 de ani din comuna Valea Sării, judeţul Vrancea, suspectat de comiterea unor furturi de animale. În interiorul dubei au fost găsite două bovine, în legătură cu care s-a stabilit că aparţin unei femei de 60 de ani din comuna Murgeşti, care a declarat că animalele i-au fost furate în după-amiaza aceleiaşi zile, de pe o păşune din apropierea satului.

Cu ocazia cercetării autovehiculului, s-a observat că în interior era prevăzut cu un cadru metalic pe care este montat un troliu şi scripete, folosit pentru încărcarea bovinelor în dubă.      Poliţiştii au predat animalele păgubitei şi au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva tânărului de 22 de ani pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite