Pugilista Mariana Răducan are o poveste de viaţă ruptă dintr-un scenariu de film. A ajuns din orfelinat pe podium şi apoi femeie de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pugilista Maria Răducan a fost abandonată de mamă într-o maternitate, însă viaţa grea a încurajat-o să devină campioană în ring. Este una dintre boxeriţele care au dus Buzăul pe podium. Chiar dacă nu a reuşit încă să ia medalia de aur, întotdeauna s-a întors acasă cu premii importante.

Încă de mică, Mariana Răducan, 29 de ani, a fost abandonată de către mama sa şi a fost crescută într-o maternitate. Pe tată nu-l cunoaşte. A ajuns într-un centru de plasament. Recunoaşte că nu a avut o viaţă uşoară, însă de când s-a apucat de box din 1999, destinul ei s-a schimbat radical. „Când eram la casa de copii, mă gândeam că după ce o să termin şcoala voi ajunge pe drumuri. Acum, de când boxez, viaţa mea e mult mai bună, pot să zic că mă descurc şi cu banii şi toate i le datorez în primul rând antrenorului nostru, domnul Voicilaş”, spune Mariana.

Nu a avut o viaţă uşoară

Anii petrecuţi în centrele de plasament au învăţat-o să lupte pentru viaţă. Se bătea şi cu băieţii pentru o porţie de mâncare sau un desert în plus. A mers şi la şcoală, iar o întâmplare din ultimul an de liceu avea să-i schimbe radical viaţa.

Mariana Răducan a început să facă box dintr-o glumă. Îşi aminteşte cum a plecat într-o zi de la şcoală împreună cu alte trei colege la o plimbare în Crâng. Acolo au întâlnit câţiva băieţi care boxau deja. „Ne-am ţinut după băieţi şi am ajuns la club. Acolo ne-am întâlnit cu domnul Voicilaş şi l-am întrebat dacă pot boxa şi fetele, iar el mi-a răspuns afirmativ. Numai că prima dată el a crezut că eu sunt băiat şi nu înţelegea de ce îl întreb de fete. După această discuţie, la câteva zile am venit la primul antrenament”, ne-a spus pugilista.

Citeşte amănunte în ediţia săptămânalului ADS. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Buzău, la preţul unic de 0,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite