Poveste de viață: Pugilista Gabriela Drăghiciu, campioana care locuiește la club

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzăul are cea mai performantă școală de box feminin. A devenit un fenomen, pentru că multe fete sărmane din județ sunt convinse că se pot realiza în viață prin acest sport, așa cum au reușit deja campioanele Camelia Negrea și Stela Duță. Gabriela Drăghiciu este una dintre fetele care și-au propus să răzbească, împărțind pumni în ringul de box.

Gabriela este unul dintre cei mai sârguincioși elevi ai maestrului Voicilaș, cel care a dat țării multe campioane la box. Petrece multe ore în sala de antrenament și progresează de la o zi la alta. La categoria ”tineret”, a devenit campioană națională chiar după primele trei luni de antrenament.

”Ne ajutăm reciproc mai ales acum că a intrat și ea la senioare. Dacă va munci la fel cum muncește acum, are șanse să devină o mare campioană”, spune Gabi Dincă, colega Gabrielei Drăghiciu.

A venit la box în urmă cu doi ani, hotărâtă să calce pe urmele unor campioane care prin acest sport au reușit să se realizeze în viață. ”Fac parte dintr-o familie mai săracă și de aceea am venit la box. Am început să câștig câte ceva și îmi ajut și familia din puținul pe care îl am. Aș vrea să am evoluția Stelei Duță, care pentru noi este un idol”, spune Gabriela Drăghiciu.

”În general vin fete din medii modeste care au modele. Gabi este una dintre ele și are toate șansele ca și ea, la rândul ei, să devină un model. În doi ani de când vine la box, a devenit campioană națională la tineret, a obținut locul cinci la Mondiale, locul trei la Europene și locul cinci în boxul amator”, spune Constantin Voicilaș, antrenorul Gabrielei.



De aproape un an, Gabriela Drăghiciu locuiește într-una dintre camerele clubului sportiv, alături de colega sa, Gabi Dincă, și ea o campioană. Se ajută reciproc nu numai în sala de antrenament, ci și la treburile gospodărești… din micuța cameră. Și-a adus aici și manualele, pentru că este conștientă că nu trebuie neglijată deloc școala.

”Aici locuiesc și învăț. Îmi vine mult mai ușor să fac naveta la școală, pentru că acasă eram nevoită să plătesc mulți bani pe navetă iar părinții mei nu aveau posibilități. Având rezultate bune, am meritat să primec această cameră”, spune tânăra pugilistă.

Gabriela Drăghiciu are 19, este elevă în ultimul an la Colegiul Economic din Buzău și provine dintr-o familie cu patru copii din comuna Stâlpu, care trăiesc numai cu banii câștigați cu ziua de tată. Vrea să adune cât mai multe medalii de aur pentru ca în cele din urmă să asigure un trai mai bun atât ei cât și celor dragi ei.

image
Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite