Protestul profesorilor lasă elevii repetenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii buzoieni au protestat şi astăzi în Piaţa Dacia
Profesorii buzoieni au protestat şi astăzi în Piaţa Dacia

Războiul dintre profesori şi minister ar putea crea o premieră nedorită pentru învăţământul românesc, care nu s-a mai confruntat până acum cu posibilitatea anulării unui an de cursuri preuniversitare.

Elevii se pot gândi la tot ce este mai rău după o nouă zi de proteste organizate miercuri dimineaţa de către dascălii buzoieni în Piaţa Dacia din centrul municipiului.

VIDEO Ceartă între profesorii protestatari şi o locatară

Cu toate că şi după patru săptămâni de proteste, dialogul dintre liderii sindicaliştilor buzoieni şi reprezentanţii ministerului a fost unul al surzilor, combatanţii au reuşit să facă mici progrese şi să ajungă cel puţin la aceeaşi concluzie terifiantă: coşmarul îngheţării anului şcolar la Buzău poate deveni o realitate dacă acest conflict nu va fi soluţionat până săptămâna viitoare.

Mai mult decât atât veştile privind eventualitatea unei înţelegeri pe ultima sută de metri între cele două tabere nu sunt deloc îmbucurătoare. „Nu avem nicio informaţie care să ne determine să credem ca acest conflict poate fi intrerupt. Dacă nu se gaseste o solutie până mâine suntem în pericol ca să nu intram la ore nici săptămâna viitoare. În acest fel ne va fi imposibil să mai recuperam materia pierdută până acum din cauza grevei. Până acum niciun factor de raspundere nu a venit cu o soluţie deşi noi am facut nenumarate concesii”, a declarat liderul SIP Buzău Ion Dobre.

Poziţia Inspectoratului Şcolar Judeţean este mult mai tranşantă vis a vis de acestă situaţie creată la Buzău. „Profesorii nu mai au timp sa recupereze timpul pierdut cu această grevă. Protestul este ilegal şi teoretic nu se poate aproba nici măcar recuperarea orelor. Totusi dacă profesorii se hotărăsc să înceapă cursurile vreau să cer clemenţă ministrului. Deocamdată unii din aceşti dascăli sunt în stradă şi nici acum unii din ei nu realizează că totuşi este timpul să-şi revină. Mai mult pentru  că încalcă legea, aceşti profesori riscă să rămână şi fără contracte de muncă”, a precizat Inspectorul Şcolar General din Buzău, Florina Stoian .

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite