Protest solitar în faţa Tribunalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un buzoian de 66 de ani, Neculai Crăciun, aflat în litigiu cu un vecin, pe care îl acuză că i-a deteriorat casa, a decis să-şi expună frustrarea în mod public, printr-un protest pe treptele Tribunalului pentru care a obţinut în prealabil autorizaţiile necesare. Protestul său este legal, deoarece înainte să treacă la pichetare, s-a interesat în presă, în legislaţie, şi a reuşit să obţină toate autorizaţiile de la Primări

„Nu am antecedente”, „Nu mă persecutaţi”, „Judecaţi-mă drept”, „Daţi-mi ce mi se cuvine” şi „Nu încurajaţi mafioţii şi cămătarii”, sunt câteva dintre mesajele scrise pe pancarta pe care protestatarul din faţa Tribunalului o avea alături de el.

De la ora 9.30 a avut autorizaţie pentru protestul public şi a fost punctual. A început repede să atragă privirile magistraţilor, avocaţilor sau ale trecătorilor, stârniţi de mesajele scrise la repezeală pe bucata de carton. Dacă te apropiai de el şi cereai lămuriri, ţi le oferea cu mult aplomb, dat din dorinţa de a-şi găsi dreptatea pe care justiţia, afirmă el, tot întârzie să i-o facă.

Spune că ultimii şase ani i-a irosit prin tribunal, fiind în litigiu cu un vecin. Spune că el şi alţi cinci proprietari ai unui imobil din centrul vechi al Buzăului i-au declarat război unui vecin „cu pile” pe care îl acuză că s-a extins fără drept în condominiu, a preluat un etaj, a încercat să consolideze, a abandonat lucrările, totul având drept consecinţă deteriorarea clădirii.

„Acest vecin a intervenit abuziv la locuinţa de deasupra, unde nu locuieşte nimeni de 25 de ani. Locuinţa mea a fost degradată şi nu am unde să stau. Nu ceream decât să repare ce a stricat. Vreo zece procese am avut şi de fiecare dată instanţa i-a dat câştig de cauză. Să se rejudece în litera constituţiei pentru că eu sunt convins că am dreptate”, a spus protestatarul.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite