Protest în agenţiile de pariuri, în ajunul Campionatului Mondial de Fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi toate agenţiile de pariuri sportive şi-au închis uşile în semn de protest faţă de majorarea impozitului pe câştigul sub 600 de lei. Buzoienii s-au înfuriat când au văzut că agenţiile de pariuri sunt închise şi nu au avut cum să mizeze pe meciurile de fotbal, în special.

Casele de pariuri şi-au pus lacătul pe uşi în semn de protest faţă de decizia de majorare a impozitului pe câştig, considerând că numărul celor care calcă pragul agenţiilor ar scădea. „Astăzi agenţia este închisă pentru că acesta este modul în care noi protestăm faţă de majorarea impozitului. Până acum câştigurile sub 600 de lei nu se impozitau, iar dacă acum s-ar aplica şi în cazul acestora impozitul de 25 %, numărul clienţilor ar scădea considerabil", ne-a declarat Daniel Grigoraş, şef de zonă la agenţia Public Bet.


Avantaje şi dezavantaje


Decizia închiderii agenţiilor de pariuri i-a înfuriat pe unii dintre buzoieni, în timp ce alţii s-au bucurat considerând că vor face astfel o economie la sumele din buzunar. Furia unora dintre pariori a venit ca urmare a faptului că nu au putu miza pe competiţiile din Campionatul Mondial de Fotbal, ce urmează să înceapă în câteva zile.

„Pe de-o parte e bine că se închid, dar acum nu ştiu cât vor sta aşa pentru că nu aş mai cheltui bani aici, că vin aproape zilnic. Dar pe de altă parte, îmi făceam calcule pentru mizele de acum din Campionatul Mondial", ne-a spus Alin, un buzoian de 25 de ani.


Reprezentanţii caselor de pariuri consideră că majorarea impozitului ar duce la încurajarea pariurilor ilegale, dar şi la închiderea mai multor agenţii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite