Propunerile buzoienilor, respinse de Guvern. Aceştia îşi vor izola locuinţele tot pe banii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Finanţelor a respins memoriul trimis de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari care solicita facilităţi la execuţia izolărilor termice. Astfel, buzoienii au în continuare la dispoziţie două variante: ori să nu îşi izoleze locuinţele şi astfel temperatura din casă să fie mai scăzută, ori să suporte toate chletuielile din propriul buzunar.

Uniunea Asociaţiilor de Proprietari (UAP) din Buzău a făcut la începutul anului demersuri către Ministerul Finanţelor pentru ca proprietarii să suporte cheltuieli minime atunci când vor să îşi izoleze locuinţa. După câteva luni de aşteptări, a venit şi răspunsul din partea Ministerului, care a fost unul negativ. „Practic, toate propunerile noastre au fost refuzate din start de Minister, răspunsul a fost că niciuna dintre propunerile noastre nu se poate pune în aplicare, iar izolarea termică rămâne tot în sarcina locatarilor şi a asociaţiilor de proprietari", ne-a spus Gheorghe Tănăsescu, preşedintele UAP Buzău.


Ceritificatul energetic rămâne valabil


În scrisoare trimisă către Bucureşti, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari cereau şi anularea obligativităţii certificatului de performanţă energetică pentru apartamente pentru că impune cheltuielie nejustificate. „Şi această propunere a fost respinsă. Acum oamenii trebuie să treacă pe la notar să îşi facă un astfel de certificat, adică o cheltuială în plus dacă vrea să îşi vândă locuinţa" , a adăugat preşedintele UAP.


Buzoienii au sperat că odată cu analizarea şi totodată aprobarea demersurilor făcute de UAP să îşi recupereze o parte din banii investiţi în lucările de anvelopare sau cei care nu au încă apartamentele izolate, să beneficieze de reduceri. „Eu am dat aproape 2.000 de lei doar ca să izolez câţiva pereţi pe care îi am afară şi pot să spun că se cunoaşte şi la temperatura din casă. Ar fi fost bine să existe o lege ceva care să prevadă decontarea măcar a unei părţi din investiţia făcută de mine", ne-a spus Constantin Pătrănoiu, un buzoian de 45 de ani.


Risc de amenzi


Cu alte cuvinte, toate demersurile făcute de UAP Buzău au fost zadarnice, iar buzoienii care vor o casă mai călduroasă trebuie să suporte cheltuiala integrală din veniturile proprii, riscând chiar şi amenzi. „Nouă nu ne rămâne altceva de făcut decât să placăm noi cu polistiren, să vopsim, să facem lucrarea integrală din banii asociaţiei şi ai proprietarilor, iar la final riscăm chiar şi amenzi pentru că nu avem autorizaţie de construcţie" , a explicat Gheorghe Tănăsescu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite