Promisiuni pentru modernizarea staţiunii Sărata Monteoru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perla Buzăului, staţiunea Sărata Monteoru, va ajunge în doi ani o bijuterie pentru toată ţara, cu ajutorul unor fonduri de la stat.

Promisiunea a plecat chiar de la ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, care zilele trecute s-a întâlnit cu patronii de pensiuni şi hoteluri din staţiunea buzoiană.

Prioritate va avea amenajarea unui drum judeţean care să facă legătura între staţiuneA Sărata Monteoru şi comuna Tisău, aflată pe partea opusă a dealului. „Până nu se sparge dealul cu un drum către Tisău, pentru a le permite turiştilor tranzitarea staţiunii spre obiective precum Tabăra de Sculptură de la Poiana Pinului şi Vulcanii Noroioşi, nu vor fi şanse de revigorare a staţiunii”, a spus ministrul Udrea.

Patronii de pensiunivor negocia zilele acestea cu specialiştii ministerului subvenţionarea de către stat a construirii unui complex sportiv. „Am aflat de la doamna ministru că sunt fonduri pentru realizarea unui complex sportiv, fără tribune, foarte bine dotat, astfel încât activitatea staţiunii să continue şi pe timpul iernii. Rămâne să găsim un teren de la primărie, pe care urmează să fie construit un centru de agrement”, a declarat Cristina Partal, preşedintele ANTREC Buzău.

Vor mai sosi fonduri pentru asfaltarea unui drum comunal, până la mina de petrol, unică în România, pe care autorităţile doresc să o transforme în muzeu, pentru amenajarea de piscine la toate hotelurile şi pensiunile din staţiune, care să fie alimentate cu apă din izvoarele sărate, recomandate pentru diverse terapii, şi pentru acoperirea cu dale a albiei părâului care taie staţiunea în două, astfel încât malul apei să devină loc de promenadă.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite