Promisiune guvernamentală: Podul Vadu Paşii va intra anul viitor în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul Vadu Paşii
Podul Vadu Paşii

Parlamentarii buzoieni spun că tocmai au reuşit să smulgă promisiunea ministrului transporturilor de a prinde în bugetul pe 2011 reabilitarea podului rutier de la Vadu Paşii.

Mai mulţi parlamentari, între care şi inginerul constructor Viorel Constantinescu, au mers la ministrul transporturilor, Anca Boagiu, ca să o convingă să aloce fonduri pentru reabilitarea podului Vadu Paşii.

“I-am argumentat că prin consolidarea podului din aval, se asigură garanţia celui din amonte, de cale ferată, singura legătură cu Moldova. Un alt argument a fost un scenariu în care peste 25.000 de oameni vor avea locuinţe dincolo de  râul Buzău iar un singur pod, cel de la Mărăcineni, nu va putea face faţă traficului”, a declarat senatorul Viorel Constantinescu.

Valoarea sumei nu este cunoscută deocamdată însă parlamentarul buzoian este de părere că “important e să fie alocaţi bani pentru începerea lucrării în 2011”.

Tentative eşuate de consolidare a podului care leagă Buzăul de Vadu Paşii

Încercări de a obţine bani pentru acest obiectiv au fost şi anul trecut, înainte de aprobarea bugetului pe 2010. Atunci, ministrul Radu Berceanu venise la Buzău să vadă personal cum poate ajuta la refacerea podului construit de Anghel Saligny. Ministerul estima atunci şi o valoare a lucrării. “Am o expertiză care indica investiţii de 8 până la 12.000.000 de euro, pe care am comunicat-o ministerului”, a spus primarul din Vadu Paşii, Ion Grama.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite