Proiectele Bibliotecii din Buzău, blocate din lipsă de cadre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai ambiţios proiect al Bibliotecii judeţene Buzău care viza copierea pe suport electronic a întregii arhive de ziare şi reviste este întârziat cu aproape doi ani din cauza lipsei de personal.

După ce şeful operaţiunilor IT şi-a dat demisia, site-ul instituţiei nu a mai fost actualizat iar proiectele de avengură au suferit mari întârzieri

Şefii bibliotecii judeţene din Buzău îşi doreau în urmă cu doi ani ca cea mai mare colecţie de ziare care a apărut pe tarabele din Buzău în ultima sută de ani să poată fi accesată gratuit la orice distanţă prin intermediul internetului.

Ambiţiosul proiect pentru care au fost detaşaţi trei anjagajaţi ai instituţiei a funcţionat foarte bine până în luna noiembrie a anului trecut, până când creierul operaţiunilor şi-a dat demisia din motive personale.Şefii instituţiei spun că din acel moment au început problemele.“Suntem în impas pentru că nu mai putem angaja pe nimeni de când au fost blocate posturile. Cristi Simion era creierul acestui proiect şi din acest motiv n-am mai putut avansa în acest proces de copiere şi transferare în baza de date. Tot din acest motiv nu mai este actualizat acum nici site-ul instituţiei” a declarat Sorin Burlacu directorul bibliotecii judeţene din Buzău.

Cel mai revoluţionar proiect de acest gen de până acum fusese bine primit de către cititorii buzoieni care în ultimul timp şi-au îndreptat atenţia către cea mai mare moştenire jurnalistică a oraşului.

Cei care vor să consulte arhiva periodicelor trebuie să facă mari eforturi pentru că deocamdată arhiva se află într-o zonă greu accesibilă la periferia muncipiului.
Mi-am dorit şi eu să mă uit pe ziarele de epocă dar am înteles că trebuie să ajung la marginea oraşului la şcoala din cartierul Poştă unde se află arhiva şi m-am lăsat păgubaş..E păcat că nu s-a reuşit finalizarea acestui proiect al arhivei electronice” ne-a declarat Victor Alexandru, un abonat al bibliotecii.

Şefii Consiliului Judeţean , instituţie care coordonează biblioteca cred că această problemă nu va putea fi soluţionată mai devreme de începutul anului viitor.“Avem deficit de personal în toate unităţile care ţin de consiliu dar sperăm ca de la 1 ianuarie să fie deblocate posturile şi să putem rezolva astfel de situaţii” a declarat victor Mocanu preşedintele Consiliului Judeţean din Buzău.

Dacă acest proiect va fi finalizat, biblioteca judeţeană va avea de câştigat şi spaţiu de depozitare în plus, pentru arhiva care a crescut considerabil în ultimii 20 de ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite