Proiecte pentru 2012: Două centre comerciale şi o stradă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2012 ar putea aduce modificări în configuraţia urbanistică a oraşului Buzău. Potrivit viceprimarului Fănică Bârlă, anul acesta se definitivează priectul construcţiei unui centru din reţeaua “Bricostore”, va începe construcţia unui supermarket cu mărfuri industrial şi alimentare şi se va realiza un drum nou între cartierul Orizont şi sala Sporturilor.

Un proiect privat va schimba până la sfârşitul anului aspectul zonei de la ieşirea din Buzău spre Mărăcineni. Aici, o firmă de-a afaceristului Gheorghe Doloiu se va apuca în curând de lucru pentru amenajarea unui hypermarket Bricostore, pe terenul viran din faţa cartierului Orizont. Accesul către parcarea centrului comercial se va face printr-o nouă bretea ce va ieşi din giratoriul realizat în 2010.

Odată cu realizarea centrului comercial, un alt proiect măreţ va prinde contur în aceeaşi zonă. “Din momentul în care începe construcţia acestui hypermarket, vom realiza un nou drum asfaltat din giratoriul de la Orizont, până la Sala Sporturilor. Aici va fi o mică problemă cu câteva proprietăţi. Drumul va fi foarte util pentru cei care vin dinspre Mărăcineni şi merg direct în cartierele Broşteni, Dorobanţi şi chiar pentru cei care ies spre Brăila”, a declarat viceprimarul Fănică Bârlă.


Noua stradă, în lungime de aproape 2 kilometri, va fi paralelă cu Frăsinet, pe care autorităţile ar fi vrut cândva să o lărgească pe două benzi dacă nu erau construite câteva blocuri şi instituţii prea aproape de bordură.

image

Un al treilea proiect girat de primărie este construcţia unui supermarket pe terenul fostei  autogări, teren pentru care primăria a eliberat noi autorizaţii, la sfârşitul anului trecut, unui nou proprietar  hotărât să investească anul acesta. Peste 70.000 de lei i-a costat pe edili să cureţe terenul şi să îl îngrădească, pentru a-i veni mai uşor proprietarului să înceapă construcţia supermarketului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite