Programul de reabilitare a blocurilor este la un pas de eşec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu noul program guvernamental de sporire a confortului termic tot mai multe asociaţii de proprietari s-au arătat interesate de o termoizolaţie nouă. Dacă la început dosarele pentru reabilitarea termică a blocurilor veneau pe bandă rulantă la Primărie, acum tot mai multe asociaţii de proprietari s-au răzgândit.

Dificultatea aplicării programului, precum şi neînţelegerile dintre locatari au făcut ca proiectul guvernanţilor să fie extrem de dificil de aplicat. Suma pe care locatarii trebuiau să o achite i-a făcut să se răzgândească, chiar dacă documentaţia le-a fost aprobată.

În programul de investiţii din 2009 Primăria şi-a propus reabilitarea a cinci blocuri, dar după identificare, doar un imobil şi-a depus documentaţia. Reprezentanţii Primăriei au trecut la identificarea altor blocuri în 2010, dar s-au lovit de refuzul locatarilor. Aceştia aleg să îşi izoleze singuri pereţii apartamentelor deoarece costurile sunt mai scăzute.

Pentru execuţia lucrărilor de izolaţie termică, jumătate din cheltuieli este suportată de către Guvern, 30 % de către Primărie, iar 20 de procente de către proprietari.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite