Profesorii de la Pedagogic se tem că nu îşi vor mai lua salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dascălii buzoieni au semnale că în lunile viitoare nu şi vor mai primi lefurile. Dacă până acum îşi încasau salariile anticipat pe cele trei luni de vacanţă, acum se tem că nu şi le vor mai lua nici măcar pe luna iunie.

Mai mult, unii dintre ei abia şi-au încasat veniturile pentru luna aprilie. „Zilele acestea vor trebui să intre în card colegilor sumele restante pe luna aprilie şi este o sumă de 100.000 de lei care de fapt se reportează din trimestrul al treilea în al doilea ca să facem faţă situaţiei", ne-a declarat Constantin Coman, directorul Liceului Pedagogic Buzău.


Două semestre fără bani


Dascălii de la Liceul Spiru Haret au fost cei care au declanşat greva din luna martie din Buzău care a durat trei săptămâni. Motivul pentru care ei au ieşit atunci în stradă a fost neplata salariilor sau sumele mici primite. Acum însă aceştia au primit deja semnale că nu vor mai fi deloc bani.

„Nu pot să spun că semestrele trei şi patru sunt integral acoperite pentru că diferenţele din aceste prime două semestre s-au reportat din trei şi patru pentru a se asigura salarizarea. Nu ne putem baza pe rectificări bugetare pentru că am înţeles că nu prea mai sunt permise", a mai adăugat directorului de la Spiru Haret.


Singura speranţă pe care o mai au profesorii de la Pedagogic stă în primirea fondurilor pentru internat, cantină şi alternativa educaţională step by step, de unde au de recuperat câteva sute de mii de lei încă din luna decembrie a anului trecut.

Atunci liceul trebuia să primească o sumă de bani pentru fiecare elev, lucru care nu s-a întâmplat, dar care acum ar putea fi posibil printr-o noua hotărâre dată de Guvern.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite