Profesorii buzoieni au primit asigurări că îşi vor primi salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii au ieşit ieri în stradă în stradă
Profesorii au ieşit ieri în stradă în stradă

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au anunţat că toţi profesorii din Buzău, care şi-au câştigat în instanţă majorarea salariilor, îşi vor primii banii.

Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei i-a asigurat, astăzi, pe sindicaliştii prezenţi la întâlnirea cu premierul Emil Boc şi ministrul Muncii, Mihai Şeitan, că a fost finalizată evaluarea situaţiei din Buzău şi că toţi profesorii care nu şi-au primit salariile vor intra în posesia acestora.

"În legătură cu situaţia cadrelor didactice care au declanşat greva în unităţile de învăţământ din judeţul Buzău, ministrul Educaţiei a informat că MECTS a finalizat evaluarea situaţiei create în acest judeţ, astfel că toţi profesorii care nu şi-au primit salariile conform Legii 330/2009 şi OUG 41/2009 vor intra în posesia acestora, în conformitate cu prevederile respectivelor acte normative", au declarat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Referitor la Legea salarizării unitare, prim-ministrul Emil Boc a declarat că au fost identificate două probleme în aplicarea acesteia, existenţa unor sporuri nemenţionate în legislaţie, dar incluse în unele contracte colective de muncă, respectiv deciziile diferite date de instanţe în ceea ce priveşte situaţii similare, referitoare la acordarea drepturilor salariale.

"În învăţământ, avem situaţii în care, în unele părţi, prin instanţă, s-a câştigat majorarea cu 50% a salariilor profesorilor, iar în alte părţi nu s-a câştigat această majorare. Se pune problema: cum aplicăm legea? Resurse bugetare nu sunt pentru aplicarea majorării cu 50% a salariilor profesorilor şi atunci trebuie să găsim o soluţie echilibrată", a declarat premierul Emil Boc.

Ministerul Educaţiei anunţă că pentru cadrele didactice care şi-au câştigat drepturile salariale prin hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile,
s-a decis eşalonarea acestor drepturi până în anul 2012, conform ordonanţei de urgenţă 41/2009.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite