Profesorii buzoieni ar putea intra joi în grevă generală (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul liderilor, la vot
Colegiul liderilor, la vot

Peste 100 de lideri de sindicat din şcolile judeţului Buzău au fost convocaţi în această dimineaţă în amfiteatrul Colegiului Eminescu, pentru a stabili calendarul protestelor de săptămâna viitoare.

Astfel, pe 27 octombrie, în ziua moţiunii de cenzură, aproximativ 50 de sindicalişti vor pleca cu un autocar la Bucureşti, iar pe data de 28 octombrie, când Guvernul îşi va asuma răspunderea asupra legii educaţiei, vor picheta sediul PDL din Buzău. Tot pe 28 octombrie, cei peste 5000 de membri SIP din Buzău ar putea întrerupe definitiv orele, în funcţie de concluziile celor două  zile de dezbateri în Parlament.

Ion Dobre

„Buzăul nu va mai face notă discordantă pentru că nu vrem să mai riscăm banii colegilor noştri, în condiţiile în care acţiunile nu se desfăşoară la nivel naţional. Vom declanşa greva pe termen nelimitat, dar acest lucru se va întâmpla numai dacă toate sindicatele din ţară vor decide acest lucru”, ne-a declarat Ion Dobre, liderul SIP Buzău.

Printre sindicalişti prezenţi la întrunirea de azi au fost şi voci mai radicale, care susţineau declanşarea necondiţionată a grevei generale în învăţământ. „Acest guvern şi-a dat demult dovada incompetenţei pentru că noi am câştigat drepturile salariale în instanţă şi nu s-au aplicat. Deci, automat, ce să mai aştepţi de la un guvern care nu respectată legea într-un stat de drept. Eu personal aş intra şi mâine în grevă generală, pentru că asta ar fi singura soluţie”, a declarat Neculai Bâhâin, lider la şcoala din Bisoca.

Cristian Roşu

„După 35 de ani de învăţământ, eu ridic 510 lei. Vă rog să îmi spuneţi, credeţi că un om la vârsta mea poate să trăiască cu aceşti bani. Mă nemulţumeşte că mă duc în faţa copiilor şi sunt privit cu compasiune nu cu respect. Eu sunt dispus şi la o grevă a foamei, dar dânşii încă susţin că nu ar fi cazul, având în vedere vârsta”, ne-a spus profesorul Cristian Roşu, lider sindical la Şcoala 11.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite