VIDEO şi FOTOGALERIE: Peste o mie de profesori buzoieni au protestat în Piaţa Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii s-au adunat în Piaţa Dacia
Profesorii s-au adunat în Piaţa Dacia

Peste 1000 de profesori din învăţământul preuniversitar buzoian, nemulţumiţi că nu-şi primesc integral salariile, au protestat aproape două ore în Piaţa Dacia din centrul municipiului.

FOTOGALERIE AICI

Mitingul, primul din seria celor trei acţiuni de protest care vor fi organizate în stradă, a fost anunţat încă de vineri în amfiteatrul Colegiului "Eminescu", unde s-au reunit peste 400 de profesori din tot judeţul.


„Suntem forţaţi să ne continuăm protestele pentru că nu ne-au oferit nimic. Guvernul ne cere să renunţăm la un drept câştigat în instanţă. Reprezentantul FSLI la care suntem şi noi afiliaţi, Aurel Cornea, a fost la intâlnirea cu Guvernul, dar nu ni s-a promis nimic", ne-a declarat Ion Dobre, liderul SÎP.

Profesorii buzoieni ameninţă: De la proteste trecem şi la greva foamei!

Patru profesori din Buzău şi-au anunţat luni în cadrul mitingului organizat în Piaţa Dacia din centrul municipiului Buzău, intenţia de a recurge şi la forme radicale de protest .

Dascălii ameninţă că vor intra in greva foamei dacă până vineri acţiunile revendicative vor fi sortite eşecului: "Îşi bat joc de noi. Împreună cu câteva colege mă voi solidariza şi de vineri vom intra în greva foamei dacă nu se rezolvă nimic vis-a-vis de revendicările noastre. Nu există niciun fel de intenţie bună din partea autorităţilor în ceea ce ne priveşte pe noi dascălii.Suntem mulţi dar nu suntem proşti. Asta trebuie să înţeleagă guvernanţii noştri odată pentru totdeauna. Învăţământul nu este numai o prioritate naţională ci este crema societăţii româneşti" a declarat pentru Adevărul, Cristian Roşu unul dintre profesorii hotărâţi să intre în greva foamei.

Deşi liderii sindicali sunt la curent cu acţiunile extreme plănuite de cei patru profesori, ei spun că nu încurajează în niciun fel astfel de manifestări. "Noi nu susţinem o asemenea forme de protest care pot pune în pericol viaţa unor oameni. Dar se pare că oamenii au ajuns la limita disperării şi sunt dispuşi să apleze şi la aceste forme de protest" a mai adăugat Ion Dobre liderul SÎP.

Mâine dimineaţă între orele 9 şi 11.30 sunt programate noi proteste în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite