Prinţ şi cerşetor, de Ziua Copilului! Unii merg la petreceri cu clovni, altii stau cu mâna întinsă la colţ de stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anuţa şi Gabriel Căcărează nici măcar nu visează la petrecerile ca-n basme ale altor copii
Anuţa şi Gabriel Căcărează nici măcar nu visează la petrecerile ca-n basme ale altor copii

La serbările de astăzi, cu jucării de ultimă generaţie şi spectacole cu prinţi şi prinţese, unii dintre copii nici nu visează. Pentru ei este o zi ca oricare alta, cu palma întinsă, cerşind un bănuţ.

1 iunie, ziua în care mai toţi micuţii sunt răsfăţaţi cu daruri, mulţi mergând la petreceri speciale, împreună cu ceilalţi copii. Sunt adevărate festinuri, cu şampanie, prinţi, prinţese şi clovni, unde micuţii sunt pictaţi pe feţe ca să semene cu personajele preferate din desene animate. Pentru acest gen de petreceri, părinţii plătesc de la 50 până la 150 de lei, sau organizează singuri, acasă, astfel de distracţii.

"Am vrut să îi fac o surpriză fetiţei de Ziua Copilului şi am vorbit cu părinţii prietenilor ei. Le-am cumpărat bilete la o petrecere care se va ţine la un restaurant din oraş. Am plătit câte 150 de lei pentru fiecare copil. Fiecare în parte va avea meniu şi pe tot parcursul zilei vor avea diverse surprize, de la clovni şi picturi pe faţă până la scenete pentru copii", ne-a declarat Simona Stoica, mama unei fetiţe de 10 ani.

Momentul desfaceri cadourile este unul dintre cele mai aşteptate.

"În prima parte a zilei vom ieşi în parc, mergem la o pizza şi abia spre seară îi vom da voie să desfacă cadourile. I-am luat o jucărie pe care şi-o doreşte de multă vreme, dar şi câteva tricouri", ne-a mărturisit Valentina Măciucă, mama unei fetiţe.

Sărbătoare răpită de sărăcie

Nu toţi copii aşteaptă, însă, ziua lor cu aceeaşi bucurie. Sunt micuţi care habar nu au de semnificaţia acestei date, iar dacă au auzit de ea, ştiu că părinţii nu au ce să le ofere şi va trece la fel ca orice altă zi.

Gabriel are 11 ani, iar sora sa, Anuţa, este cu şase ani mai mică. În fiecare zi cerşesc alături de mama lor la colţ de stradă ca să aibă ce pune seara pe masă. Au auzit vag de Ziua Copilului şi nici nu au sperat să primească ceva.

Au trăit ca în orice altă zi, colindând străzile în căutarea oamenilor cu suflet mare care să le pună o monedă în mânuţa întinsă căuş. Şi asta nu este tot. Spre seară încep să caute în gunoaie după fier vechi pe care să îl vândă în schimbul câtorva bănuţi.

"Ştiu că este ziua copilului dar nu am ce să le fac. Nu avem niciun venit şi suntem obligaţi să cerşim ca să putem cumpăra o pâine şi un kilogram de cartofi ca să le dau să mănâne. Dacă au noroc şi facem mai mulţi bani poate le iau vreun tricou la mâna a doua", a mărturisit Gabriela Căcărează, mama celor doi copilaşi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite