Primarul din Vipereşti, Elvis Oprea, a fost adus încătuşat la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elvis Oprea
Elvis Oprea

Primarul comunei Vipereşti, social-democratul Elvis Oprea, cercetat pentru luare de mită, a fost adus în cătuşe la Parchet, pentru audieri. Primarul este acuzat că a pretins şi luat mită 10.000 de lei, pentru a prelungi un contract de arendă. Tranzacţia s-a realizat marţi seară, prin intermediul unui complice, care şi el a fost reţinut.

Potrivit procurorilor, primarul din Vipereşti a pretins şi primit de la un arendaş de terenuri din localitate suma de 10.000 lei  pentru menţinerea unui contract de arendă încheiat în ianuarie 2010, pentru 40 de hectare de păşune.

Cercetările au fost declanşate în urma denunţului unui arendaş de păşune, Viorel Petroşel. Marţi seară, procurorii au organizat un flagrant, operaţiune în cadrul căreia s-au folosit bancnote în valoare totală de 10.000 de lei, marcate cu cerneală fluorescentă. Plata s-a derulat printr-un intermediar, mai précis un cunsocut de-al primarului, în maşina căruia au fost găsite ulterior bancnotele marcate. Acesta a fost reţinut împreună cu primarul Elvis Oprea, pentru 24 de ore. Învinuirea primarului s-a făcut cu ajutorul unor convorbiri telefonice din care reieşea complicitatea cu cel care luase mita de la arendaş.

În contul sumei de 10.000 de lei, primarul Elvis Oprea urma să-i elibereze denunţătorului o adeverinţă pe care acesta urma să o folosească la Agenţia de Plaţi si Intervenţie pentru Agricultură. În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite