Primarul Elvis Oprea află joi pedeapsa pentru luare de mită, faptă pe care a recunoscut-o la prima înfățișare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elvis Oprea
Elvis Oprea

Nici cauțiunea de 35.000 de lei și nici pledoariile avocaților apărării nu au reușit să-l scoată din arest pe primarul comunei buzoiene Viperești, Elvis Oprea, acuzat că a luat mită 10.000 de lei de la un localnic. Încă de la prima înfățișare, cea de ieri, primarul și-a recunoscut fapta iar instanța a amânat pentru joi pronunțarea sentinței. Primarul arestat candidează, de după gratii, pentru un nou mandat la Primăria loc

Elvis Oprea a fost adus ieri în fața magistraților pentru primul termen de judecată, în care trebuia discutată şi cererea de eliberare pe cauțiune înaintată de avocaţii acestuia. După o şedinţă care a durat aproape două ore, instanţa a amânat judecarea cauzei până joi, spre dezamăgirea rudelor. ”Pe data de 7 iunie se va pronunța sentința atât pe fond cât și pentru eliberarea temporară, după plata unei cauțiuni de 35.000 de lei”, a declarant Codruţ Oniţă, unul dintre avocații apărării.

Deși rudele și apropiații primarului Elșvis Oprea au iești dezamăgiți, ei spun că vor lupta în continuare în Campania electorală, sperând să îl aibă printre ei cu câteva zile înainte de alegeri. ”Eu mă așteptam să î idea drumul acum, nu să îi respingă cererea de eliberare pe cauțiune. Și-așa mi s-a părut mare suma, dar au considerat că e pericol social. Noi o să luptăm în continuare în numele lui, pentru că orice om are acest drept, de a candida”, a spus Stela Oprea, soţia primarului.

Elvis Oprea a ajuns în arestul poliției în urmă cu o lună și jumăte, după un flagrant. Este acuzat că ar fi pretins unui localnic 10.000 de lei mită pentru a nu-i rezilia un contract de arendă, iar suma ar fi ajuns la primar printr-un intermediar. Elvis Oprea tocmai încheia cel de-al doilea mandat și prima oară a câștigat alegerile după ce tatăl său, fost primar, a murit.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite