Primarul Buzăului propune un proiect în care nici el nu crede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiriaşii din apartamentele construite în ultimii ani prin programul ANL vor avea posibilitatea să devină proprietarii lor. Ei vor cumpăra locuinţele la preţul de 407 euro metrul pătrat, valoare unitară impusă de Ministerul Dezvoltării.

Anunţul scoaterii la vânzare a apartamentelor ANL a fost făcut recent de primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, care spune că prin această măsură se creează premisele pentru proiectele viitoare: „le vindem pentru că avem promisiunea că banii se vor întoarce pentru construcţia noilor locuinţe ANL”.

Edilul şef se arată însă sceptic în ceea ce priveşte succesul programului de vânzare a apartamentelor ANL către chiriaşii lor, dat fiind preţul impus de stat. „Am decis ca în luna iunie să promovez proiectul de hotărâre privind vânzarea actualelor locuinţe ANL. Sincer să fiu, nu cred că se vor vinde, pentru că preţul este destul de ridicat, aproximativ 400 euro pe metrul pătrat. E mult mai avantojos pe piaţa imobiliară, unde un apartament cu trei camere într-un bloc mai vechi nu este mai scump decât locuinţa ANL”, a spus Constantin Boşcodeală.

Agenţii imobiliari din oraş îl contrazic însă pe edil şi spun că, la aceşti bani, un apartament ANL cu două camere costă cât o garsonieră. „Cred că este o strategie de descurajare fiindcă banii din chirie intrau în contul municipalităţii iar cei din achiziţie vor ajunge în bugetul ANL. Un apartament cu două camere din blocuri ANL, cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi costă cât o garsonieră de 25 – 30 de metri pătraţi dintr-o zonă decentă”, a subliniat Cătălin Stan, agent imobiliar din Buzău.

La Buzău, au fost amenajate între anii 2002 şi 2006, cu fonduri ANL, doar patru blocuri, în care locuiesc aproximativ 120 de familii.  Ultimul bloc ANL din municipiul Buzău  a fost dat în folosinţă în zona Sălii Sporturilor.

Noi locuinţe ANL, la marginea oraşului

Cu banii care ar trebui să-I ajungă în conturi, din vânzarea apartamentelor, Agenţia Naţională pentru Locuinţe va construi pe un teren cedat de Garnizoana Buzău mai multe blocuri cu patru etaje, în care vor fi amenajate aproximativ 800 de apartamente. Peste 200 dintre acestea vor reveni tinerilor angajaţi în Armată.

Cătălin Stan - agent imobiliar - „Dacă toată lumea ar putea cumpăra locuinţe ANL, ele s-ar da ca pâinea caldă. Vorbim însă de un circuit închis, unde au drept de cumpărare chiriaşii cu vechime mai mare de doi ani”.



Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite