Primarul din Boldu, un Păunescu de Buzău: Este poet, romancier, compozitor şi cântă la patru instrumente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 21 de ani este primar, iar timpul liber şi-l petrece compunând poezii, scriind romane sau cântând la diverse instrumente.

Marian Mărgărit a cântat şi a recitat alături de Adrian Păunescu pe scena Cenaclului Flacăra, iar acum nu ratează nicio ocazie să îşi încânte cunoscuţii cu minirecitalurile sale.

Primarul comunei Boldu se află la cârma localităţii de mai bine de două decenii şi de fiecare dată este ales din primul tur de scrutin. Unul dintre atuurile sale este talentul artistic. Marian Mărgărit cântă de la vârsta de şapte ani. „Literatura şi muzica sunt pasiunile mele încă din copilărie, astfel că peste ani am ajuns să fiu profesor şi am predat limba franceză şi muzica", ne-a spus primarul.

De-a lungul vieţii a învăţat să cânte la cinci instrumente: pian, vioară, acordeon, orgă şi chitară, cu ajutorul cărora compune melodii potrivite pentru poeziile pe care le scrie. „Eu cânt de când mă ştiu. Şi cânt pe note, nu după ureche. Compun şi piese pentru poeziile mele şi nu numai, care devin cântece frumoase. Acum şi soţia şi copiii mei cântă alături de mine", ne-a mărturisit Marian Mărgărit.

A cântat la Cenaclul Flacăra

Înclinaţia sa artistică a fost remarcată şi de regretatul maestru Adrian Păunescu , iar primarul a avut ocazia să urce pe scenă alături de acesta de mai multe ori. „Eu am fost mereu la Cenaclul Flacăra şi cântam acolo cu soţia mea, alături de Adrian Păunescu. Împreună am fost şi la emisiuni televizate, el aprecia talentul meu. Adrian Păunescu a fost şi la noi în comună şi ne-a vizitat. A fost o perioadă frumoasă, în care îmi dăruiam toată pasiunea cenaclului", spune primarul.

Pentru că Cenaclul Flacăra s-a stins, Marian Mărgărit mai încântă cu vocea şi versurile sale doar colegii şi prietenii. „Acum mai cânt doar la aniversări, în cercuri restrânse, uneori mă mai roagă prietenii să dau un recital şi o fac de suflet. În rest, cânt alături de familie. Chiar dacă vin obosit sau sunt foarte ocupat, nu există o zi în care să nu pun mâna pe pian. Dacă nu fac asta, simt că îmi lipseşte ceva", mărturiseşte primarul din Boldu.

Pe lângă poezii şi piese muzicale, Marian Mărgărit a reuşit să scrie şi două cărţi de proză, pentru care acum încearcă să găsească resurse să le publice. "Sunt două romane inspirate din viaţa de zi cu zi, pe care sper ca odată şi odată să le văd ajunse la tipar şi apoi în mâinile cititorilor", a mai spus primarul din Boldu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite