Primăriile uită să încaseze adevărate averi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase primării din judeţul Buzău sunt acuzate de Curtea de Conturi că au pierdut urma unor bani pe care ar fi trebuit să-i încaseze în 2008, din concesiuni pe terenuri sau bunuri din domeniul public. Prejudiciul creat bugetelor locale s-a ridicat la peste 800.000 de lei, cu penalităţi cu tot.

Cel mai mare gol în bugetul local, creat prin neîncasarea datoriilor de la concesionari, apare la Râmnicu Sărat. „În cazul a 873 de contracte de concesiune terenuri, deşi concesionarii nu au plătit  la termen redevenţele datorate în sumă de 632.400 lei, nu au fost luate măsuri pentru încasarea acestora, astfel încât la data auditului majorările de întârziere calculate de auditori au fost de 230.800 de mii lei. Deşi, unele redevenţe proveneau din anul 2007 nu s-a luat nici măsura rezilierii contractelor respective conform clauzelor stipulate în acestea”, se arată în raportul Camerei de Conturi Buzău.

Edilii din Râmnicu Sărat spun că datoriile provin de la concesionarii de terenuri din Bariera Focşani, unde s-a construit un cartier nou. „Aici sunt peste 200 de beneficiari care în 2007 au obţinut terenuri într-o zonă în care nu erau utilităţi, drumuri, curent. Ar fi trebuit într-un an să se rezolve însă primăria nu a putut respecta promisiunea iar oamenii s-au agăţat de acest argument şi au refuzat să mai plătească. Am început să rezolvăm din probleme şi sperăm să îşi achite datoriile”, ne-a declarat Sorin Cârjan, viceprimar în Râmnicu Sărat.

Pe lista neagră a Camerei de Conturi se mai află Primăria Pătârlagele, cu un prejudiciu de recuperat, în valoare de 1.100 lei, primăria Brăeşti, tot de 1.100 lei, Lopătari, cu 1.500 lei, Grebănu şi Padina.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite