Criză?? Jumătate din primăriile buzoiene au fost mai cheltuitoare decât anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un control comandat de Prefectura Buzău, s-a constatat că 44 de primării au avut depăşiri la cheltuielile bugetare cu bunuri şi servicii, valoarea acestora pe primele opt luni din 2010 fiind mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Din raportul de control reiese că cei mai mulţi bani s-au dus pe consumabile de birotică şi articole pentru curăţenie. Unele cheltuieli poate că au fost necesare, dar e bine totuşi să fie ţinute la un nivel cât mai scăzut, pentru că situaţia e grea", a declarat Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău.

La Primăria Buzău, depăşirea la cheltuielile cu bunuri şi servicii a fost cu 12 procente. La primăria oraşului Nehoiu s-a cheltuit cu 25% mai mult, la Pogoanele, cu 10%, la Beceni, cu 32 % mai mult, la Calvini, cu 25% iar la Cilibia, cu 39% mai mult.

Creşteri de 225%

În raportul de control de la Prefectură, primăria Boldu apare cu cele mai mari cheltuieli pentru bunuri şi servicii. „La primăria Boldu, cheltuielile sunt cu 225% mai mari. A cheltuit anul trecut 74.000 de lei, iar anul acesta 242.000 de lei. Procente mari mai au primăriile Săruleşti, cu 78%, şi Râmnicelu, cu 59%", spune Beganu.

Primarul din Boldu susţine că sunt justificate toate cheltuielile pe care le-a făcut din iarnă şi până în acest moment.

„Par cheltuieli apocaliptice însă nu sunt chiar aşa. Din start, suma de 100.000 de lei a mers la o firmă de construcţii care a reabilitat şcoala şi ne-a dat în judecată pentru întârzieri iar de la Guvern nu am mai primit niciun ban. Apoi, din iarnă am dat drumul la o centrală pentru care am plătit combustibil în jur de 5.000 de lei", a declarat Marian Mărgărit, primarul din Boldu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite