Primarii sunt forţaţi să dea banii pentru persoanele cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul se vrea un salvator al persoanelor cu handicap
Prefectul se vrea un salvator al persoanelor cu handicap

Prefectul judeţului Buzău îi avertizează pe primari că le va bloca adoptarea bugetelor pe 2011 dacă nu prevăd şi fonduri pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap.

Pentru a evita o nouă criză a salariilor însoţitorilor persoanelor cu handicap, asemănătoare celei din acest an, prefectul Buzăului a decis să îi condiţioneze pe primari astfel încât bugetele locale pe 2011 să precizeze şi surse pentru această categorie.

„Unii reprezentanţi ai autorităţilor locale ar putea spune că intervin nejustificat în oportunităţile autorităţilor locale, dar am decis să nu dau aviz de legalitate pe hotărârile de consiliu local prin care se adoptă bugetele pe 2011, până nu văd trecut acolo cel puţin o sumă egală cu cea de anul acesta, temeinic justificată, toată din bugetul local", a declarat prefectul Paul Beganu.

Primarii spun că le va fi greu să îndeplinească cerinţa prefectului.

„Încă nu am luat în discuţie bugetul pe anul viitor însă de acum pot spune că nu vom avea bani nici măcar pentru salariile din Primărie. Dacă domnul prefect ne va asigura banii pentru această categorie, sigur că vom plăti salariile însoţitorilor", a declarat Ion Fătu, primarul comunei Merei.

Reprezentantul Guvernului în Buzău spune că are toate pârghiile să întârzie adoptarea bugetelor locale, când este în joc o miză socială atât de importantă.

„Normal, nu trebuie să intervin în oportunităţile administraţiilor locale dar studiind şi aprofundând articolul 19 şi articolul 1 din legea 340/2004 dar şi H.G. 460/2006 am constatat că pot să intervin în aceste cazuri, mergând pe prevederea de protejare a drepturilor persoanelor cu handicap", a precizat prefectul.

În judeţul Buzău se află în evidenţele primăriilor pentru plata lunară a acestor indemnizaţii aproximativ 4.000 de persoane.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite