Primăria sistează indemnizaţia persoanelor cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoană cu handicap
Persoană cu handicap

Persoanele cu handicap din municipiu trebuie să îşi angajeze urgent însoţitori. Primăria nu mai poate suporta cheltuielile cu indemnizaţiile lunare ale persoanelor cu dizabilităţi, care sunt plătite din bugetul local, şi le cere acestora să îşi angajeze însoţitori, care vor fi plătiţi din bugetul de stat.

Peste 350 de buzoieni cu gradul unu de handicap au optat pentru indemnizaţia de 534 de lei lunar, considerând că îşi pot gestiona singuri veniturile. În ultimii doi ani, bugetul local alimenta cu câte 200.000 de lei lunar indemnizaţiile persoanelor cu handicap.

Primăria a anunţat însă că din martie Direcţia de Asistenţă nu va mai plăti indemnizaţii ci numai salarii asistenţilor personali, pe care bolnavii trebuie să şi-i angajeze în următoarele zile. Astfel, cheltuielile vor fi suportate de bugetul de stat.

„În evidenţe avem 739 de persoane cu handicap grav, dintre care 353 primesc indemnizaţia de 534 de lei lunar, de la bugetul local, iar 386 au însoţitori, plătiţi din bugetul de stat cu 705 lei lunar. Ar face bine ca şi ceilalţi să înceapă deja angajarea asistenţilor personali”, ne-a declarat Alexandrina Docuz, de la Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite