Primăria se împrumută pentru a relua salarizarea însoţitorilor persoanelor cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima şedinţă a consilierilor locali a debutat cu o promisiune făcută de primarul oraşului reprezentanţilor persoanelor cu handicap, cum că reia salarizarea însoţitorilor persoanelor cu handicap.

Încă de dimineaţă, existau zvonuri despre o posibilă revoltă a nemulţumiţilor în timpul şedinţei de Consiliu Local de ieri. Doar trei însoţitori au asistat însă la şedinţa forului local, iar primarul Boşcodeală a ţinut chiar în cuvântul de deschidere să le dea vestea cea bună.

„Vestea bună este că, în cursul zilei de luni, Direcţia de Finanţe ne-a trimis o notificare de la Minister prin care ne solicită încă o dată verificarea sumelor cu această destinaţie. Deja verificarea a fost făcută şi trimisă la Direcţie. Am discutat şi cu directorul de aici şi este posibil să fie o rectificare până pe 10 octombrie, pentru plata acestei categorii”, a spus Constantin Boşcodeală.

Primarul i-a asigurat pe aceştia că le va da salariul pe 10 octombrie, indiferent dacă statul transferă sau nu până atunci bani în bugetul local. „Primăria o să se împrumute şi tot o să facă rost de bani pentru însoţitorii şi persoanele cu handicap, urmând ca apoi să plătim, până la sfârşitul anului, şi restanţele. Nu am dorit să îi trimit în şomaj pe însoţitori, aşa cum au procedat alte oraşe, pentru că eu zic că acest drept e mai bine să existe, urmând să fie plătite când avem finanţare”, a mai precizat Boşcodeală.

Cei trei însoţitori au plecat încrezători din şedinţă. „Am încredere că se descurcă domnul primar. Nu am luat banii începând cu luna iunie şi abia ne-am descurcat cu pensiile noastre. Stăm la bloc, ne vine câte 800 de lei pe lună, şi ne este greu. Un medic, să îl aduc acasă, mă costă un milion să îi schimbe sonda”, ne-a declarat Maria Dumitraşcu, însoţitor de persoană cu handicap.

Pentru plata plata pe o lună a celor 800 de însoţitori şi persoane cu handicap, primăria are nevoie de 750.000 de lei, sumă care nu poate fi luată din fondul de rezervă al municipiului, care este limitat la 200.000 de lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite