Primăria din Buzău scapă regia de termoficare de datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea se îndatorează pe tot anul viitor pentru a ajuta Regia Autonomă Municipală (RAM) să-şi plătească datoriile către furnizorul de agent termic. De fapt, Primăria îşi va pune bugetul gaj pentru un credit de 14 milioane lei pe care RAM, instituţie din portofoliul Consiliului Local (CL), îl va contracta la o bancă din Buzău.

RAM are nevoie de o sumă mare într-un termen foarte scurt, ca să-şi plătească datoria faţă de societatea Ecogen Energy, de la care cumpără agentul termic pentru sistemul centralizat şi de accea face acest împrumut bancar. Îl va rambursa până în februarie 2013 cu banii pe care îi va primi lunar de la municipalitate, în contul subvenţiei pentru încălzire. “Se aprobă garantarea, în favoarea unei bănci finanţatoare desemnată prin licitaţie publică, a executării obligaţiilor de plată până la concurenţa sumei de 14.000.000 lei, în scopul plăţii debitelor restante datorate de Regia Autonomă Municipală”, se arată în hotărârea de CL aprobată ieri.

Citeşte amănunte în ediţia de Muntenia a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Buzău, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite