Primăria Buzău promite păstrarea subvenţiei la gigacalorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local a hotărât ca persoanele branşate la sistemul centralizat să plătească aceeaşi sumă pentru căldură ca iarna trecută. În prezent, preţul de producţie al gigacalorie la Buzău este de 462 de lei, iar 40% din valoarea acesteia este suportată de către Primărie, buzoienii plătind doar 185 de lei.

Chiar dacă Guvernul a anunţat că nu va mai acorda subvenţii pentru energia termică, autorităţile locale promit buzoienilor că vor avea o iarnă cu acelaşi preţ ca anul trecut la căldură. Consiliul Local a decis să nu mărească valoarea gigacaloriei până la sfârşitul anului. „Preţul gigacaloriei în municipiul Buzău nu va creşte cel puţin până la 31 decembrie 2010, în ciuda creşterii TVA-ului. În acest moment Primăria subvenţionează gigacaloria cu 168 de lei", a declarat primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală.


Subvenţia suportată de către Primărie vine şi pe fondul sprijinului finaciar primit din partea Guvernului, acordat pentru oraşele cu centrale pe sistem de cogenerare. Totuşi, decizia la nivelului Executivului ar putea fi schimbată începând cu luna aprilie a anului viitor.

„Bonusul dat pentru sistemul de cogenerare va duce la scăderea costurilor şi chiar dacă componenta la subvenţie din bugetul de stat nu va fi dată, ea va fi suportată de municipalitate. Din discuţiile cu guvernanţii a reieşit că aceasta va fi păstrată până în aprilie 2011, moment în componenta subvenţiei va fi preluată de Primărie", a mai adăugat edilul buzoian.


Veste că în iarna viitoare se vor încălzi cu aceeaşi bani a fost primită cu urale de către reprezentanţii asociaţiilor de proprietari. „Prin această decizie se va stopa procesul de debranşare, mai ales că se vechiculează mărirea preţului la gaz. Cel puţin până în aprilie putem sta liniştiţi", ne-a spus Ion Brabu, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite