Primăria Buzău minte Parlamentul cu privire la persoanele cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de buzoieni cu handicap nu şi-au mai primit indemnizaţiile de aproape două luni iar Primăria informează autorităţile centrale că situaţia este roz. Primăria Buzău a sistat plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap pe motiv că nu mai poate plăti din bugetul propriu. În acest caz, buzoienii cu dizabilităţi au fost sfătuiţi să îşi angajeze însoţitor care să fie plătit din bugetul de stat.

La sfârşitul lunii februarie, primarul Buzăului a anunţat că cei 353 de buzoieni cu diverse forme de handicap grav rămân fără indemnizaţia pentru plata unor îngrijitori.

Reprezentanţii persoanelor cu dizabilităţi au trimis memorii care au ajuns până la Parlamentul României care le dădea dreptate şi cerea Primăriei să clarifice situaţia.

În luna martie reprezentanţii Asociaţiei 1 Iunie 2001 au solicitat Primăriei informaţii despre riscul sistării indemnizaţiilor persoanelor cu handicap.

Răspunsul a fost prompt dar cât se poate de descurajator: "Având în vedere situaţia economico-financiară cu care se confruntă municipiul Buzău, este posibil ca pentru perioada următoare să se procedeze la amânarea plăţii acestora".

Asociaţia a trimis în acelaşi timp memorii şi către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap care a dat verdictul: "Autoritatea aprecuază ca abuzivă măsura de sistare a indemnizaţiilor şi obligarea persoanei cu handicap grav la angajarea unui asistent personal".

În acelaşi timp, a fost sesizat şi Parlamentul României care a solicitat Primăriei Buzău să comunice cum stă cu plăţile către persoanele cu handicap.

Printr-o adresă înregistrată la Parlamentul României cu numărul 14937 din data de 19.04.2010, Primăria Buzău informa autorităţile centrale că plăţile sunt la zi.

"Vă facem cunoscut că până în prezent au fost achitate la zi toate drepturile cuvenite atât asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav cât şi indemnizaţiile de însoţitor", se specifica în adresă.

Lucru cât se poate de neadevărat, având în vedere că persoanele cu handicap nu au mai primit indemnizaţiile din 10 martie 2010.

Contactat telephonic, primarul Constantin Boşcodeală ne-a îndrumat să luăm legătura cu Directorul Executiv al Direcţiei Administraţie Publică Locală, Nicolae Ene, care nu a fost însă de găsit.

Prin adresa înaintată Parlamentului României, Primăria Buzău mai spunea: "Vă asigurăm de corecta noastră înţelegere a problemelor speciale în domeniul protecţiei persoanelor cu handicap şi de preocuparea permanent de a aloca resurse financiare suficiente în cursul exerciţiului financiar 2010".

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite